Cod galben de seceta pe „Ilie Oana”. PETROLUL - Valenii de Munte 0-0
Scris de Mugurinho    Sâmbătă, 12 Noiembrie 2016 19:40    PDF Imprimare Email

ilie oana 670 450

"€œServiciul Hidro-Meteorologic de Stat a emis o avertizare cu cod galben de secetă pentru toată ţara, valabilă pană marţea viitoare şi a recomandat prudenţa in privinţa consumului de apă. Seceta va fi maine şi subiectul videoconferinţei de la guvern".€Asta nu e o stire de azi, ci din data de 27 iulie, anul acesta, dar, adaptand-o, putem admite ca, desi afara ploua sanatos de vreo doua saptamani, tot de atunci, pe "Ilie Oana",chiar si fara sa aiba acoperis retractabil, s-a declansat seceta.De goluri.Norma de patru pe meci devine pe zi ce trece o duioasa amintire,ramanea de vazut daca si azi, cu Valenii de Munte, penuria de goluri va continua sau daca vor incepe,totusi, sa curga.Macar cate un pic, pic...

PRIMA REPRIZA - Incepem decisi sa rezolvam repede problema, Cl.Tudor centreaza din lovitura libera dar Vintila(4) are capul peste.Faza se repeta la indigo putin mai tarziu, cand la un corner executat de neobositul Cl.Tudor, acelasi Vintila(12) loveste mingea cu capul din pozitie favorabila,mingea loveste pamantul si se duce undeva inspre Peluza Latina.Dumitrescu recupereaza, lob impecabil pana la nefericitul Vintila(14), aflat pe linia de 6 metri, dar a carui executie din prima se duce nepermis de mult deasupra portii.D.Gheorghe hartuieste pe stanga defensive oaspete,patrunde in careu paralel cu linia de fund si e busculat de Toader care pare ca loveste prima oara piciorul jucatorului nostru si abia apoi mingea.Penalty-ul e executat de Tudor(21) si ghicit de Sandru, asa ca tabela ramane nemodificata.Asaltul continua, o pasa filtranta maiastra a lui Cl.Tudor il gaseste ideal pe Vintila(26), acesta ia prim-planul,patrunde in careu, dar pare ca trateaza cu lejeritate momentul finalizarii, asa ca loveste mingea suficient de incet incat bravul Sandru sa se remarce si de data asta.Una din ratarile monumentale ale sezonului, daca nu cea mai mare, apare le patrunderea hotarata a lui Paun pe dreapta, centrarea acestuia il gaseste excellent la doi metri de poarta pe D.Gheorghe(35) dar acesta nu mai apuca sa schimbe nitel pozitia stangului sau si trimite in singurul loc de pe linia portii unde nu trebuia, adica acolo unde era Sandru.Paun(36) incearca si el poarta dar mingea se duce peste, Butufei(43) incearca vigilenta lui Sandru dar acesta e acolo unde trebuie, inclusiv la capul lui D.Gheorghe(44).Sutul pe langa a lui Vintila(45) incheie o repriza in care, desi am dominat copios, plasa curajosului Sandru nu a fost scuturata.0-0 la pauza.

REPRIZA A DOUA -€“ Forcingul pe care il asteptam,intarzie sa apara, mai mult, prima faza de consemnat a coincis cu prima si ultima ocazie a oaspetilor cand Tanase(65) scapa pe stanga,intra in careu si suteaza la coltul lung dar mingea se prelinge pe langa poarta lui Marinica.Noii intrati Nitescu si Nae(68) combina frumos si ultimul suteaza cu stangul din careu dar Sandru e din nou la post si respinge, acelasi Nae(69), cu o pofta ceva mai mare de joc mai incearca o data dar din nou Mingea nu poate trece de Sandru.E randul lui Nitescu(73) sa iroseasca o centrare excelenta a lui Olaru si sa traga pe langa din pozitie ideala, acelasi Nitescu(76) incercand poarta dar ratand tinta, de data asta dintr-o pozitie ceva mai dificila, la centrarea lui Dumitrescu.Un-doi de effect Cl.Tudor(80)-Jipa il pune pe primul in pozitie excelenta dar Sandru e hotarat sa faca meciul vietii si scoate cu greu in corner.Minutele trec, parca am mai vazut filmul asta, capul lui Jipa(90+3) nejenat in 8 metri, trece peste la cornerul executat de Tudor si meciul se incheie asa cum a inceput, 0-0.

Seceta pe "€œIlie Oana" continua.La fel si ploaia de afara.Important e ca la final sa iasa soarele si pe strada noastra.Strada Stadionului.Chiar daca vor mai fi si nori.Cu cateva reprize de ploaie de goluri in portile adverse.

Petrolul: Marinică - Olaru, Prunescu, D. Chiriţă, Velisar - V. Butufei - I. Dumitrescu (79 S. Petre), Cl. Tudor (cpt), G. Păun (61 Niţescu), D. Gheorghe (75 M. Jipa) - Ad. Vintilă (50 D. Nae)