Si cu Vintila…sapte! PETROLUL - Unirea Urlati 7-0
Scris de Mugurinho    Sâmbătă, 24 Septembrie 2016 22:31    PDF Imprimare Email

ilie oana 670 450

Greu fara Petrolul doua saptamani.Nici nu prea mai conta numele adversarului, important era ca vom fi din nou impreuna.Si, pentru ca la victorie ne gandim tot timpul, singura dilema era daca vom reusi sa ne pastram norma de patru goluri.Dar si mai important era sa vedem  un Petrolul in progres, o echipa care s-a coagulat si care evolueaza de la o etapa la alta.

PRIMA REPRIZA : Partida debuteaza sub nota echilibrului, nu s-ar zice ca urlatenii n-au agonisit niciun punct pana acum in clasament, usor-usor terenul incepe sa se incline totusi spre poarta lui Radu.Lovitura libera pentru Petrolul de la 25 de metri e executata cu talent de catre Cl.Tudor(11), mingea sterpeleste zidul cat sa I se schimbe traiectoria si sa se duca strengareste in poarta oaspetilor : 1-0!.Jocul totusi nu prea se leaga, parca nu e ceea ce trebuie sa fie, dar nu disperam, corner de pe stanga si unul din castigurile garantate ale echipei, adica fundasul Prunescu(27) se inalta in careul mic advers si reuseste sa inscrie cu capul pentru 2-0, gol validat de domnisoara Paraluta, desi oaspetii au acuzat fault la portar.Din acest moment se schimba calimera si lupii dau drumul la joc si la treaba, aratand un fotbal de un nivel calitativ mult peste nivelul ligii a patra.Triunghi superb Tudor-Dumitrescu-Nae(29) nu modifica tabela doar pentru ca “Higuain” loveste defectuos balonul din 8 metri, pe teren nu e decat o singura echipa, repatriatul S.Petre(31) -  cu reale calitati tehnice, doar un pic mai repede daca ar da drumul la minge ar fi ideal, in rest, cateva kilograme in minus si va deveni si el un jucator de baza – intercepteaza o pasa inapoi la portar, patrunde in careu, dribleaza si suteaza la coltul lung pentru 3-0!Vulpoiul Nae(38) are o executie pretentioasa din coltul careului de 16 metri dar mingea se duce peste, dincolo Chis prinde cu siguranta o lovitura libera de la semidistanta a Unirii.D.Gheorghe, un jucator cu multe calitati insa usor inconstant in evolutie pe durata unui meci, greseste o preluare simpla care l-ar fi pus in situatie de 1 la 1 cu portarul, revine totusi , patrunde pe stanga si centreaza impecabil la coltul lung pentru venirea in viteza a lui Nae(45) care stabileste cu capul scorul la pauza: 4-0!Gata norma!

REPRIZA A DOUA: Mirosul de sange nu a disparut si lupii vor mai mult.Dumitrescu(53) senatorul de pe partea dreapta suteaza peste de la distanta, inimosul Olaru sarjeaza neobosit pe aceeasi parte dreapta , centrare in fata portii de unde nou intratul Vintila(57) are o executie de kinograma si plaseaza cu calcaiul printer picioarele nefericitului Radu:5-0!E randul lui Tudor sa patrunda pe dreapta sis a centreze pentru acelasi percutant Vintila(65) dar capul acestuia se duce peste.Dupa care intra in joc ghinionistul Craciun(70), un jucator si el cu o crestere in joc de la meci la meci, care, vrand-nevrand ne aduce aminte de Paulesti ratand neverosimil de la mai putin de doi metri, de data aceasta cu capul.Capul sus, o sa vina si golul!Suntem calare pe ei, Nitescu, cu o evolutie  ceva mai stearsa, gaseste un assist perfect pentru Vintila care n-are mila, inteapa mingea cu spitul la coltul lung si face 6-0!Alta surpriza placuta, inimosul Velisar, face a nu stiu cata curs ape stanga, centrare ca la rezumatele unor meciuri de prin alte tari, acolo este Vinti-gol(77) care sare precum unii pe Eurosport si face 7-0!O bara mai frumoasa decat un gol are si Urlatiul prin Ghita(77) care catapulteaza balonul din lovitura libera de la 35 de metri , Cl.Tudor(85) avand ultima ocazie de a mai marca dar sutul lui cu stangul se duce pe langa si meciul se termina cu un frumusel  7-0!

Am fi facut norma si azi.Daca nu ar fi fost Vintila care s-a gandit sa o puna si el de un hattrick…

Petrolul: Chiş – Olaru, Prunescu, Crăciun (72 A. Vlad), Velisar – I. Dumitrescu, Cl. Tudor, Niţescu, D. Gheorghe - S. Petre (56 Ursu), D. Nae (53 Ad. Vintilă).