Paste fericit? PETROLUL - Tunari 1-0
Scris de Mugurinho    Marţi, 03 Aprilie 2018 22:04    PDF Imprimare Email

petrolul moreni cupa

Saptamana patimilor pe care o traversam in aceste zile, speram cu totii sa fie una doar din punct de vedere spiritual, nu si fotbalistic.Asta ar fi insemnat ca dupa ultima evolutie neconvingatoare de pe Ilie Oana sa urmeze doua meciuri care, nu-i asa, sa nu mai furnizeze niciun fel de emotii nimanui , de la simplu suporter si pana la varful piramidei clubului.Dar, poate ca asa ne este noua dat, noua, suporterilor petrolisti, sa avem dezlegare non-stop la emotii...Meciul cu Tunari a trecut cum a trecut, ce ne va mai astepta in Vinerea Mare?

PRIMA REPRIZA: Incepe cu un Petrolul desenand frumos si cu un Arsenal din Tunari incercand sa lase teama de o parte si sa joace fotbal, mult, putin, atat cat se pricepe.Paun(5) are o executie frumoasa si curajoasa dar voleul lui dintr-o pozitie pretentioasa trece nu cu mult peste poarta.Urmeaza un sut al lui Andor(8) care trece si el putin pe langa stalpul stang al portii ilfovenilor dupa care oaspetii reactioneaza si ghimpele Fatai(10), cu o evolutie interesanta azi, suteaza puternic dar mingea e deviata si ocoleste la mica distanta poarta lui Bolboasa.

Reluam ofensiva, lovitura libera Andor la bara a doua pentru Prunescu care reia inapoi cu capul pana la Arnautu(15) care puncteaza la impresia artistica dar foarfeca din 6 metri trece peste bara.Tot Arnautu(22) are un sut slab si Perianu prinde cu siguranta iar sania aceluiasi Arnautu(23), la centrarea lui Andor, nu are efectul scontat pe tabela.Contra Arsenal, patrundere a lui Zamfir pe un flanc stang in care cuplul Olaru - Velisar nu a mai functionat atat de bine, centrare ideala si executie defectuasa de la punctul cu var din interiorul careului pentru Ivan(28) care trimite mult pe langa.

Lupii par surprinsi de tupeul celor din Tunari, nu reactioneaza si Neculai(29) suteaza bine din afara careului dar Bolboasa e acolo si retine in doi timpi.In fine, Zamfir(44) pune capat unei perioade foarte bune de joc a oaspetilor in care Petrolul a disparut din joc, sutand deloc rau dar din nou Bolboasa retine si echipele pleaca la vestiare:0-0 la pauza.

REPRIZA A DOUA: Jocul chinuit al Petrolului incepand cu minutul treizeci, continua, din nefericire.Lipsa de creativitate in faza de atac si ezitarile in lant in faza de aparare deranjeaza, din ce in ce mai mult. Poate ca trebuie spus si asta, sistemul de joc agreat de antrenor si implementarea acestuia din retur, nu da rezultatele dorite pentru ca nu se potriveste lotului actual de jucatori care mie mi se par destul de debusolati, si nu ma refer doar la meciul de azi, in aceasta noua partitura.

Speram ca lucrurile sa evolueze pozitiv dar si aceasta repriza a fost una deosebit de modesta, sutul semitelefonat al lui Andor(59) fiind prima faza cu greu notabila a Petrolului din al doilea mitan.Plusul de vigoare si de zvac marcat de intrarea lui N.Popescu(64) se face simtit in scurt timp, zvarluga petrolista fiind faultata in mod evident de Barabas, intentia de a faulta a fundasului ilfovean fiind evident in afara careului dar, dupa parerea mea, materializarea ei fiind facuta in interiorul acestuia, penalty just acordat, deci, si transformat fara emotii de Paun(65):1-0!

Dupa care iar nimic.Doar emotii privind pastrarea rezultatului, pentru care trebuie sa-i multumim lui Bolboasa, acesta intervenind inspirat la suturile lui Dumitru(74,75) si Zamfir(75), suturi survenite in urma unor gauri negre in defensiva petrolista.1-0, rezultat final.

De data asta a mers si a iesit bine din punct de vedere al rezultatului.Dar jocul e departe de ceea ce ar trebui sa arate un lider din Liga a treia.Sau poate nu, dar in orice caz foarte departe de ceea ce vor suporterii Petrolului.Cei patimasi sau mai putin patimasi dar care patimesc cu totii in perioada asta.Si nu numai din cauza Pastelui.

PETROLUL: Bolboașă,€“ Prunescu, Ichim, Olaru,€“ Tudor Saim (79 Lambru), Chindriș (cpt), Andor, Velisar,€“ Ciocalteu (90 Catană), Arnăutu (55 N. Popescu), Păun.