Frumoasele noastre sambete.PETROLUL - Tricolorul Breaza 5-0
Scris de Mugurinho    Sâmbătă, 06 Mai 2017 18:54    PDF Imprimare Email

Bucurie dupa meci

E sambata.Si e din nou meci pe '€žIlie Oana'€.O dupa-amiaza insorita de mai care imbie la palavragit pe la vreo terasa, la niste mici la iarba verde sau poate la o miuta cu prietenii ca sa poata sa curga berea mai bine dupa.Optiuni de neluat in seama pentru suporterii petrolisti care abia asteapta revederea cu baietii in galben si albastru.De palavragit se poate palavragi inainte, in pauza si dupa meci, nici micii si nici carbunii pentru gratar nu s-au terminat la Pomu Verde asa ca nu mai e nevoie de picnic iar miuta poate sa astepte si pana maine.Deoarece azi e sambata si e o zi aparte pentru ca e reintalnirea cu Petrolul. Adversarul e Tricolorul Breaza, dar asta e doar pentru statistica.Pentru ca doar Petrolul conteaza...

PRIMA REPRIZA -€“ Se da drumul repede la treaba, centrarea fina a lui Paun e prelungita cu capul de R.Alecsandru pana la din ce in ce mai bunul R.Stanescu(5) care pune latul din cadere si modifica tabela:1-0!Harnicul Olaru incepe sesiunea de centrari de pe dreapta, mingea il gaseste pe Catana(7) care reia usor incomodat si cotofana se scurge pe langa stalpul drept al portii oaspetilor.O noua centrare de manual a lui Olaru il gaseste la 16 metri pe Paun, preluare corecta si sut corespunzator, adica excelent, si Jilavu scoate mingea din plasa:2-0!Raidurile lupilor continua, ostilitatile se desfasoara la foc automat, bomba Paun(29) respinge Jilavu, trasor R.Alecsandru(29) respinge din nou Jilavu, si torpila R.Stanescu(29) fara antidot : 3-0!Bombardamentul continua, de data asta intrand in lupta N.Popescu care croseteaza pe dreapta si suteaza cu stangul(37), Jilavu isi apara din nou reduta si respinge, mingea ajunge la R.Stanescu(37) dar Jilavu nu se vrea sa se predea si apara din nou.Doua lovituri de cap ale aceluiasi incisiv Stanescu(40,43) -€“ prima din cornerul lui Paun e prinsa de Jilavu, a doua la centrarea lui N.Popescu se duce peste -€“ incheie o prima repriza cu sens unic inspre maternitate.3-0 scor la pauza.

REPRIZA A DOUA -€“ Se schimba sensul, inspre Sfanta Vineri.Francu(52), care poate fi oricand o solutie viabila pe linia de fund, executa bine o lovitura libera dar Jilavu e in zi mare si prinde.Urmeaza un sut minunat cu stangul al lui N.Popescu(53), care e clar, foloseste ambele picioare nu doar la alergat sau la mersul pe bicicleta, dar Jilavu se arcuieste, respinge in transversala si faza se stinge.Olaru(61) serpuieste pe dreapta, intra curajos in careu si suteaza dar Jilavu retine in doi timpi iar N.Popescu(62) suteaza din nou dar mingea se duce putin pe langa.Ilie Dumitrescu ii pune niste unt pe paine simpaticului J.Prunescu(69) care ajunge dintr-un careu in altul cum ajung eu din bucatarie in sufragerie, care ne ofera specialitatea casei, gol cu capul pentru 4-0, gol care marcheaza borna de o suta de boabe petroliste date in aceasta editie de campionat.Corner N.Popescu, cap Jipa(79), acelasi Jipa(80) care imediat dupa aceasta ratare patrunde perpendicular si suteaza la radacina barei lui Jilavu :5-0!Nici N.Popescu(90) nu a obosit dar slalomul lui e blocat in ultimul moment si inca un spectacol marca Petrolul se incheie reconfortant, scor final 5-0!

Nea Ioan Chirila a scris, acum ceva ani, 'Frumoasele noastre duminici'€, o carte pe care o recomand cu mare caldura celor care nu au apucat inca s-o citeasca.Dar, oricat de frumoase si interesante erau acele duminici, parca si sambetele in care joaca Petrolul, mai ales cele de pe '€žIlie Oana'€ ,au farmecul lor inconfundabil si inegalabil.Pentru ca sunt frumoase.Si pentru ca sunt ale noastre, ale suporterilor din tribuna si ale lupilor galbeni din teren.

PETROLUL: Nițache - Olaru, Prunescu, Francu, A. Radu, R. Alecsandru, N. Popescu, Catană (65 Jipa), Păun (54 Nițescu), D. Gheorghe (46 I. Dumitrescu) Stănescu (46 Vintilă).