Drumul de la faliment la event. PETROLUL - CS Paulesti 2-0
Scris de Mugurinho    Miercuri, 07 Iunie 2017 22:02    PDF Imprimare Email

Bucurie dupa meci

De fapt, in iulie, anul trecut a fost doar o poteca.Una pe care ne-am croit-o singuri, noi, suporterii impreuna cu fosti jucatori ai Petrolului de data recenta dar si cu cei din perioada de glorie a clubului, cea de acum 50 de ani. Nu a fost simplu, poteca era ingusta si plina de obstacole dar, usor-usor, cu grija, am reusit sa o batatorim , sa o latim, sa o facem practicabila si, chiar daca mai are cate o groapa aici, cate un damb dincolo, acum arata cu mult mai bine.Urmeaza consolidarea, adica pietruirea si, speram nu peste mult timp, asfaltarea...Cel mai important e ca drumul nu se infunda, nici nu are cum, pentru simplu fapt ca Petrolul nu va muri niciodata...La fel ca si acum patru ani, Petrolul urma sa joace cu cupa pe masa.Cupa judeteana, de data asta, in compania vecinilor din Paulesti...

PRIMA REPRIZ ~ Incepe intr-o nota de echilibru, data in primul rand de evolutia dezinvolta si fara trac a oaspetilor.Singurul lup care isi arata cat de cat coltii este Paun(6) care patrunde frontal si este incomodat in ultima fractiune de secunda de un fundas advers astfel incat sutul se duce pe langa.Acelasi Paun(20,21) incearca poarta oaspete dar primul sut se duce peste, al doilea pe langa.Incercam parca ceva mai mult si mai periculos si Cl.Tudor(26) suteaza cu sete din prima dar mingea ricoseaza din padurea de picioare din careul lui Radulescu in corner.Ofensiva petrolista se inteteste, corner de pe dreapta, cap Prunescu pana la Butufei(29) liber in coltul careului mic, preluare si sut pe jos la coltul scurt dar experimentatul Radulescu respinge.Harnicul Olaru e vazut excelent pe dreapta, centrare impecabila in fata portii acolo unde abilul Stanescu(35) pune latul si ridica tribunele in picioare : 1-0! Scor la pauza.

REPRIZA A DOU ~ Incepe si continua cu o dominare cvasitotala a oaspetilor, care au demonstrat de-a lungul campionatului ca e o echipa care stie si joaca un fotbal placut.Neplacut a fost sa vedem haita pe Ilie Oana masata in propria jumatate de teren, si, mai mult decat atat, o lipsa de prospetime din partea galben-albastrilor pe care speram sa nu o mai vedem si la baraj. Golgeterul Ciobanu(50) iese la rampa si suteaza pe langa la o balbaiala a defensivei gazdelor, acelasi Ciobanu(53) suteaza din intoarcere din interiorul careului dar acolo este Marinica.Dincolo, Radulescu este somer, inclusiv la lovitura libera a lui Paun(58) care se duce peste.Gloantele incep sa ne treaca pe langa urechi, pentru ca Pripu(60) ne iarta din sase metri si trimite putin pe langa, Vintila(76) are o zvacnire pe contraatac dar sutul sau seamana mai mult cu o pasa la portar, dupa care N.Popescu984) e vazut superb cu o bolta aruncata peste apararea paulesteana, preluare eleganta si sut de fotbalist care modifica tabela : 2-0! Catana(85) scapa singurel cu Radulescu dar se fastaceste si suteaza in plasa laterala din pozitie ideala, dincolo C.Mihai(87,88) are golul prima data in picior dar se opune Marinica inspirat, a doua oara in cap dar rateaza ireal dintr-un metru, mingea scurgandu-se pe langa bara. 2-0 scor final.

Prea multe nu mai sunt de spus.Sa admitem ca o echipa valoroasa castiga si atunci cand joaca mai putin bine.Dar minusurile din repriza secunda vor trebui sa dispara la baraj.In rest, campionii au luat si cupa.Adica Petrolul a facut eventul.In Prahova.Deocamdata.

PETROLUL: Marinică~Olaru, Prunescu, Frƒancu, Velisar ~ C. Tudor (cpt) (90+2 Nițescu), Butufei ~ N. Popescu (90 Alecsandru), Păun (69 R. Catană), D. Gheorghe ~ Stănescu (59 Vintilă)