Nu fii suparat, Petrolule! PETROLUL - Mioveni 1-1 (4-5 d.p.)
Scris de Mugurinho    Marţi, 24 Octombrie 2017 21:11    PDF Imprimare Email

petrolul moreni cupa

Nu a trecut prea mult timp de la importanta victorie a lupilor de la Saelele si prima confruntare cu adevarat serioasa din Cupa Romaniei deja batea la usa. O vreme hidoasa si o echipa - Dacia Mioveni - din plutonul fruntas al ligii secunde erau adversarii Petrolului intr-o partida in care, mai mult chiar decat o calificare pe care ne-o doream cu totii, urma sa ne facem o imagine despre ceea ce va urma in campionatul urmator pentru haita galben-albastra.

PRIMA REPRIZA -€“ Incepe abrupt, Olaru, poate cu cea mai buna evolutie de pana acum ca mijlocas, centreaza cu stangul si Saim(2) are un cap putin pe langa. Replica imediata a oaspetilor dar capul lui Ayza(4) e retinut fara probleme de Bolboasa. Acelasi Ayza(26) il intinde pe Bolboasa pentru ca imediat dupa aceea Cl.Tudor sa inventeze un lob peste apararea adversa pentru Ciocalteu(28), preluare reusita din prima a acestuia care il lasa pe Croitoru cu gura cascata, urmata de un sut catre poarta initial goala dar in care apare ca din pamant Ichim si respinge de pe linia portii!Jocul e vioi, pe contre, argesenii riposteaza de fiecare data, talentatul Pirtea e lansat pe dreapta si il depaseste nepermis de usor pe un Velisar care nu prea a fost in apele lui astazi, centrare din prima si Nastasie(35) reia la coltul scurt cu toata opozitia lui Bolboasa:0-1. Nu acuzam socul si reluam atacurile, Olaru il vede bine pe Cl.Tudor(43) care are o executie de mare efect dar foarfeca sa nu reuseste sa il pacaleasca pe Croitoru si intram la vestiare plouati si suparati : 0-1 scor la pauza.

REPRIZA A DOUA - Nu e timp de pierdut, Andor(46) elibereaza un trasor care se duce putin pe langa poarta noastra, repede dincolo unde Arnautu(52) are o lovitura buna de cap dar mingea pica pe plasa, asaltul lupilor continua, Saim primeste pe stanga, fenta, sut la coltul lung, Croitoru respinge pana la Catana(68) care o baga in ate dar golul este anulat corect pentru pozitia afara din joc a fundasului nostru. Nu renuntam, rezultatul e unul injust, nu meritam sa pierdem calificarea la cum a decurs jocul, Ciocalteu(86) preia si suteaza pe langa, am intrat in prelungiri, Nini arunca o minge pe stanga pana la Saim, centrarea a acestuia in forta pentru Vintila(90+2) care vine lansat, cap in transversala de unde mingea ricoseaza rapid intr-o zona a corpului pentru care destui arbitri ar semnaliza hent, nu a fost cazul si acum si cotofana intra in ate in vacarmul suporterilor care au uitat de mult de vant si de ploaia sacaitoare. Nu apucam sa savuram bine egalarea ca tehnicul Andor(90+3) intra in careu si ramane singur cu Bolboasa, ne gandim la ce e mai rau dar scapam pentru ca mingea sutata se duce peste bara. Scor dupa nouazeci de minute:1-1.

PRELUNGIRI -€“ La treaba din nou, rapid, din pacate cuplul nostru de fundasi centrali este Olaru-Chindris si raidurile argesene provoaca panica, noroc cu Bolboasa care pareaza inspirat suturile lui Neagoe(91) si Nastasie(97). Zvacnim si noi dar nu prea mai avem claritate pe faza ofensiva, mai mult, oaspetii raman in zece din minutul 106 si nu reusim sa nu ajungem la loterie cu tot efortul admirabil al baietilor in galben-albastru. Lambru(117) se agita si el, intra in posesie la marginea careului mare si suteaza cu sete, mingea loveste transversala si, la intoarcere, e obiect de disputa intre Vintila si Stanescu care se incurca reciproc si faza pe care trebuia sa scrie 2-1 se raceste. Urmeaza o loterie la care Ciocalteu ia la tinta transversala, Velisar pe Croitoru in timp ce Gugu o comite cu o scarita peste poarta. Cum oaspetii au ratat mai putin, ei sunt cei care vor merge mai departe.Scor final dupa executarea penaltyurilor:4-5

Si ce daca. Asta sa fie baiul. O usoara dezamagire ar putea fi dar in nicun caz o drama. Dimpotriva, lucrul cel mai imbucurator este ca jocul incepe sa mearga, sa functioneze, iar asta e cel mai important. Asa ca nu ai de ce sa fii trist, Petrolule!La anul o luam de la capat.Dar pana atunci nu putem decat sa iti multumim pentru ce ne-ai aratat azi si pentru faptul ca ne oferi, saptamana de saptamana, cate o portie de emotie pentru fiecare suporter.

PETROLUL: Bolboaș㠀“ Catană, Prunescu (51 Stănescu), Francu (71 Vintilă), Velisar ,€“ Chindriș, Olaru,€“ Ciocalteu, Cl. Tudor, Saim Tudor (100 Lambru) , Arnăutu (64 N. Popescu).