Petrolul - iechipa mia Concediu de odihna
Scris de comi    Miercuri, 29 Aprilie 2015 13:07    PDF Imprimare Email

asd

Petrolistii nu au mai putut sa isi amane zilele de concediu si se delecteaza etapa de etapa intr-un concediu bine meritat pana la final de campionat. Fara vreun obiectiv plauzibil si cu doua despartiri de marca, Petrolul a inceput saptamana in ritm de vacanta si sansele sunt sa o termine la fel, la un gratar de 1 mai.

Mircea Rednic anunta acum cateva saptamani ca el este seful de la echipa, ba chiar despartirile de Teixeira si Geraldo dadeau de inteles destul de clar acest mesaj, totul pentru antrenorul care se va ocupa si la anul de echipa. Dar stai sa vezi, de fapt Rednic nu a mai semnat pe un an, de fapt jucatorii nu si-au primit banii desi cu cateva zile in urma singurul conducator liber al acestei echipe afirma acest lucru. Unde mai pun ca deja mult asteptatul plan de reorganizare nu a fost aprobat.

Asadar o situatie grea la Ploiesti iar vocile din presa dau inclusiv in suporterii Petrolului cei care sunt luati la rost :

"Nu îmi este clar de la ce a apărut pata pe cearşaful acestor mofturoşi. Nici măcar petroliştii între ei nu prea ştiu de ce sunt supăraţi. Unii vorbesc de blaturi pe care Petrolul le-ar fi făcut în acest sezon. Alţii că Petrolul a încasat patru bătăi consecutive pe teren propriu, lucru nemaivăzut la Ploieşti în ultima jumătate de veac. Şi că „atitudinea” ar fi lipsit la dubla cu Steaua din Cupă" sursa Mihai Mironica.

Ca sa raspund destul de transant de ce sunt suporterii petrolisti suparati o sa revin si eu cu un citat din imnul Petrolului, pe care sunt sigur ca domnul Mironica l-a auzit dar nu i-a dat prea multa atentie :

"Ai dovedit ca poti mai mult / Dar trebuie sa vrei"

Cred ca am spus totul si daca este nevoie pot sa continui cu ultimii ani petrecuti in compania echipei mele de suflet, Petrolul Ploiesti, ani in care am parut oarecum stingher vazand doua calificari in Europa dupa zeci de deplasari la tara cu doua, trei masini. Am constatat ca bercea si luca nu au murit la Petrolul ci doar au primit sinonime, unele nereusite ce-i drept, am vazut cum un primar si-a batut joc de un oras si cum orasul tanjeste dupa o performanta pe care o asteapta de 50 de ani.

Vreti purul adevar, de doi ani Petrolul pierde campionatul din cauza altor factori, daca acum un sezon arbitrii au decis campioana, anul acesta jucatorii si-au facut de cap cu 4 infrangeri pe teren propriu consecutive, unde alta data egalul era o rusine suprema. Oare unde era Petrolul daca batea in acele jocuri, oare unde era Petrolul daca in ultimele 2 meci din tur, aceeasi jucatori nu se chinuiau sa nu intreaca Cfr-ul in clasament.

Cu aceste raspunsuri apare frustarea dar mai ales impacarea cu faptul ca revenim la ce stim noi mai bine, anonimatul primei divizii, sau lupta continua pentru promovare. Din pacate pentru noi, generatia de acum, am prins o perioada in care s-a vazut ca se poate. Acum trebuie sa si vrem.

Pecanha - Alcenat, Ipsa, Filip, Peteleu - De Lucas, Marinescu, Pastorini, Astafei - Tamuz, Tchite