Petrolul - CSU Intoarcerea la stadion
Scris de comi    Joi, 17 Septembrie 2015 07:09    PDF Imprimare Email

avancronica 2015

 

Petrolul incepe o serie de patru jocuri facile in care fie va forta calificarea mai departe in Cupa Romaniei, fie va incerca in sfarsit sa acumuleze puncte pentru a urca in clasament. Cu trei etape inainte de finalul turului pronosticurile noastre au cam fost adeverite. "Obiectivul" impus ultimului antrenor al Petrolului era unul fantezist in raport cu ce putea si poate echipa la acest moment. Chiar daca nu are cel mai slab lot din Liga 1, si in multe momente ale jocului jucatorii Petrolului au dovedit si calitate, lipsa unei banci tehnice solide, a unei linii de transferuri mai coerente si nu in pripa si cel mai important lipsa banilor au dus Petrolul pe ultimul loc, de unde inca se mai spera ca se va ridica. 

Meci capital 

Partida cu CSU este capitala pentru a putea spera la o evitare a retrogradarii. Pe locul 8 in clasament si cu o victorie in ultima etapa, oltenii nu sunt chiar asa de speriat. Problemele pe care le au la nivelul clubului, intarite si de zvonurile aducerii unui nou antrenor nu creaza o liniste la echipa. Jumatatea frezata pe mijloc a celebrului cuplu de antrenori Cartu - Sandoi isi plange inca fostul coleg plecat parca pe eternitate in propria sufragerie. "E un loc liber pe banca" a declarat Sandoi dupa ultima victorie, o afirmatie care isi are acoperire, din pacate, si pentru banca noastra, care continua sa se prezinte la meciuri cu asa-zisi antrenori care dupa 2 penalty-uri ratate intr-o partida continua sa nu exerseze acest procedeu. Norocul nostru la Targu - Mures este ca a fost Ropotan pe teren, unul dintre putinii jucatori care nu se sperie asa de usor la gandul ca ar putea rata. Acum insa nu il avem pe Ropotan, iarasi suspendat, si trebuie sa atacam pe Ilie Oana si sa obtinem trei puncte vitale. Fara trei puncte nu vad de ce ar mai trebui platit semi. 

In pregatirea meciului de duminica Petrolul are cateva probleme de lot destul de importante. In primul rand Ropotan, samuraiul vesnic suspendat, care mai vede un meci din tribune, alaturi de Farina si Tudose. Daca pe Tudose il mai inlocuiesti cumva, pe Ropotan si Farina ii vedeam titulari intr-un meci acasa, mai ales pentru apetitul ultimului de a ataca. Ca sa nu intram totusi in panica suntem anuntati ca ni s-au intors internationalii : Milniceanu si Nepomuceno. Daca pe primul inca nu stim cum arata al doilea poate fi o solutie pentru flancul petrolist, unde Peteleu a tot fost folosit ca si improvizatie. 

In final vreau sa remarc ca pe diverse surse locale apare o noua campanie de intoarce a suporterilor la stadion. Se pare ca cineva si-a dat seama ca daca oamenii nu vin la meci atunci nici biletul nu il platesc, si deci nici incasari nu sunt. Binenteles ca toata lumea isi doreste ca atmosfera din trecut sa fie reeditata pe Ilie Oana, dar inainte de a vedea asta haideti sa vedem si la ce ne ofera clubul: pe cine avem pus ca antrenor, ce campanie de jucatori am avut si cine se incapataneaza sa administreze clubul. Lucruri pe care amatorii de fripturi prahovene continua sa le omita in mod deliberat, indemnand in acelasi timp pe tonuri emotionale si prin mesaje subliminale lumea sa se intoarca la stadion. Ca sa vand acestor persoane un pont trebuie sa precizez ca numarul actual de spectatori pe care Petrolul ii are este similar cu cel avut in perioada in care tot semi antrena echipa. Sunt suporteri vechi atasati de club indiferent de situatia, diferenta de pana la 15,000 a fost facuta de un val de entuziasm adus de arhitectura noului Ilie Oana, de rezultatele avute si de jucatorii care semnau cu Petrolul. 

 

Pentru partida cu Csu merg pe : Pecanha - Peteleu, Benga, Genev, Faug-Porret - Bucsa, Marinescu, Nepomuceno, Zoubir, Varga - Moussa