Desfatare in Vinerea Mare.PETROLUL - CS Ceptura 7-0
Scris de Mugurinho    Vineri, 14 Aprilie 2017 17:57    PDF Imprimare Email

Bucurie dupa meci

Toti suporterii Petrolului, dar mai ales cei care si-au lasat deoparte toate treburile si au venit pentru a fi alaturi de haita galben-albastra, isi doreau un Paste linistit si tihnit, iar linistea si tihna nu puteau fi mentinute decat cu o victorie in fata celor din Ceptura.Cu linistea financiara e mai greu, ca se lasa asteptata, dar sa speram ca va veni si aceasta, daca nu s-a putut pana in Paste, macar pana de Craciun...

PRIMA REPRIZA – Nici nu apuc sa-mi inmoi pana in cerneala, ca Stanescu croseteaza pe dreapta in careul oaspetilor si paseaza inapoi pana la Paun(1) care suteaza fara sa stea pe ganduri si modifica pentru prima oara o tabela modificata in bine – iar aici ma refer la noua grafica – 1-0!Acelasi Stanescu(5) intra in careu si cade, impresia e ca urmare a unui fault, dar arbitrul e de alta parere.Harnicul si neobositul Catana(9) suteaza perfid din afara careului cu pamantul dar Popescu se intinde si respinge; se joaca, asa cum ne-am obisnuit, la o singura poarta, adica la cea a oaspetilor, la o invalmaseala in careul advers Stanescu(13) intra in posesie si inteapa balonul interesant dar acesta loveste vinclul exterior si iese in afara.Acelasi Stanescu, transformat din surpriza placuta in certitudine, slefuieste inca o minge in careu si paseaza inapoi pana la Cl.Tudor(18) care are timp sa se uite la poarta si sa plaseze cu sange rece mingea langa bara:2-0! Spectacolul lupilor continua, cu un sut peste al lui N.Popescu(19) urmat de o faza de kinograma cu Vintila reluand cu capul o minge grea pana la D.Gheorghe, acesta incearca o foarfeca de exceptie, mingea cauta vinclul dar Popescu refuza eurogolul si respinge in extremis cu pretul unui contact deloc prietenos cu stalpul propriei porti.Corner executat excelent – deja o specialitate a casei – de Paun si Stanescu(29) e acolo unde trebuie, cap si 3-0!Asediul continua dar D.Gheorghe(30) intarzie un pic si apoi suteaza cu dreptul, cu care mai e de lucru, si mingea iese topaind in corner.Fotbal de manual si faza snur plecata din propriul careu pana la D.Gheorghe care centreaza impecabil si N.Popescu(36) inscrie din cadere:4-0!Spectacolul continua:calcai Paun si D.Gheorghe(44) suteaza in forta in plasa de sus pentru 5-0, scor la pauza.

REPRIZA A DOUA – Continua ofensiva, acelasi omniprezent D.Gheorghe mai are un assist de data asta pentru noul intrat I.Dumitrescu(52) care reuseste o executie de varf veritabil :6-0!Urmeaza un cap peste al lui R.Alecsandru(55) si altul al lui Dumitrescu(56), recitalul petrolist continuind cu o bomba a lui Paun(57) de la 35 de metri, Popescu respinge, centrare in fata portii si Stanescu(57) o barbiereste doar si cotofana se duce pe langa...Vintila(60,64) e probabil singurul suparat de pe tot stadionul – desi nu a facut un joc rau - pentru ca nu a inscris, dar nu reuseste decat o lovitura libera peste si un zmeu ridicat in peluza.Oaspetii incearca timid cateva actiuni ofensive dar fara succes, mai mult, se lasa descoperiti in aparare, mingea circula cu rapiditate, primeste Paun si centreaza ideal pentru Nitescu(70) care pune latul : 7-0!Un nou trasor al lui Paun(75) zguduie transversala, capul lui Prunescu(83) pe langa incheind o reprezentatie deosebita a Petrolului, un frumos cadou de Paste pentru intreaga suflare petrolista.

A fost frumos.Spectaculos chiar.O desfatare pur si simplu.Atunci cand scorul e favorabil, cand jocul merge la (aproape) toate capitolele, cand atitudinea e cea corecta inseamna ca munca nu e in zadar si ca suntem pe drumul cel bun.Adica cel spre liga a treia.Si cand lucrurile incep bine, inca din secunda treizeci, continua bine, cu un joc in multe momente incantator, trebuie sa se termine la fel de bine.La Pomu Verde sau in alta parte, nici nu mai conteaza...

Paste fericit tuturor!

PETROLUL: Nițache – Catană, Chiriță (46 Alecsandru), Prunescu, Velisar – Cl. Tudor (cpt) (59 Nițescu) – N. Popescu (46 I. Dumitrescu), Vintilă, Păun, D. Gheorghe – Stănescu (67 A. Radu)