Intre prezentul plin de farmec si viitorul plin de speranta.PETROLUL - CS Blejoi 5-0
Scris de Mugurinho    Sâmbătă, 18 Martie 2017 20:22    PDF Imprimare Email

avancronica 2015

Nu mai e o surpriza cred, pentru nimeni, ca fotbalul din Liga A Prahova e unul de un nivel mai mult decat decent.Iar atunci cand se intalnesc primele doua echipe din clasament, sansele pentru a vedea un spectacol fotbalistic de un nivel cel putin agreabil sunt destul de mari.Cam asta ne doream, de la partida din aceasta seara, impreuna, evident, si cu cele trei puncte care sa ne consolideze pozitia de lider.

PRIMA REPRIZA – Incepe cu un Petrolul hotarata sa transeze din start soarta partidei numai ca, trebuie sa ne obisnuim, se pare, cu faptul ca la Vintila(3,6) primele doua ocazii nu se pun, pentru ca sunt irosite, drept urmare la prima nouarul nostru e gasit ideal de Cl.Tudor perpendicular pe poarta dar il ia la tinta pe Gheorghe, iar la a doua, lansat de Paun, preia inspirat dar Gheorghe iese oportun si intepatura atacantului petrolist e respinsa in extremis de portarul oaspetilor.Blejoiul ne arata ca nu degeaba sta in coasta noastra de la inceputul campionatului, tese destul de cursiv la mijlocul terenului, in aparare Filip dirijeaza cu calm situatia, dar in ofensiva tanarul Lambru nu e lasat sa respire de tanarul Chirita.Ostilitatile,totusi, sunt conduse de haita galben-albastra, urmeaza o suita de lovituri libere marca Cl.Tudor, dar la prima - centrare pana la Chirita,cap pana la D.Gheorghe(27) care nu reuseste sa isi plaseze corect lovitura de cap iar la a doua – Prunescu(30) are un cap pe langa.Se parea ca echipele vor merge la vestiare fara sa modifice tabela cand, o lansare plouata a lui Cl. Tudor pentru Vintila(41) e balbaita de Filip, atacantul Petrolului preia, ridica privirea si a treia oara e cu noroc pentru ca exteriorul sau poposeste in plasa:1-0!Oaspetii nu se resemneaza si muta jocul repede in careul nostru, Lambru(45) ramane singur cu Marinica dar un picior salvator, nici nu mai conteaza al cui a fost, evita golul si trimite mingea intr-un corner ramas fara rezultat.1-0 la pauza.

REPRIZA A DOUA – Haita e din nou pusa pe fapte mari, Paun(46) are un sut sanatos dar Gheorghe prinde, Prunescu(47) are un sut si mai sanatos dar se duce putin peste.Zvarluga Nini Popescu e lansat excelent de D.Gheorghe, patrunde in careu si il face mare pe portarul oaspetilor in situatie de unul la unul, noroc ca mingea ricoseaza la acelasi D.Gheorghe(53) care pune latul, se ridica si ne ridica pe garduri:2-0!Urmeaza un sut al lui Lambru(57) dezamagitor, un altul la fel al lui Vintila(65) care isi face din nou bine mingea dar finalizarea scartaie, si inca unul din aceeasi categorie al lui Cl.Tudor(70) care, nejenat, inalta zmeul de la 14 metri.Noul intrat Ilie Dumitrescu incepe araturile pe dreapta, centrare de manual pentru Vintila care loveste transversala dar avem din nou noroc pentru ca basica ricoseaza la Paun(75) care croseteaza cu dreptul si suteaza superb cu stangul pentru 3-0!Asediul continua, defensiva blejoiana se clatina si il clatina si pe Cl.Tudor(77) in careu, penalty corect acordat si fara emotii transformat de decarul nostru:4-0! Dumitrescu zburda pe teren, il vede ideal pe inimosul Velisar, cu o evolutie foarte buna si azi, care suteaza cu sete la firul ierbii, Gheorghe respinge cu greu pana la acelasi Dumitrescu care pune latul si face 5-0, scor final.

Meci bun, asa cum ne asteptam, cu Petrolul respectandu-si blazonul de lider si cu Blejoiul incercand sa tina pasul, dar atat.Mergem inainte, cu munca, seriozitate si optimism privind viitorul.Fara sa uitam insa sa traim si sa savuram prezentul, pentru ca, sunt convins, oricat de ciudat ar suna, ne va fi dor de farmecul ligii a patra...

PETROLUL: Marinică – Catană, Prunescu, Chiriță, Velisar – Butufei – Cl. Tudor (cpt), Păun (86 A. Radu), N. Popescu (68 I. Dumitrescu), D. Gheorghe (70 Alecsandru) – Vintilă (80 Iancu)