Greuceanu. PETROLUL - Banesti Urleta 0-0
Scris de Mugurinho    Sâmbătă, 29 Octombrie 2016 14:42    PDF Imprimare Email

ilie oana 670 450

A fost odata ca niciodata o echipa care matura tot ce-i statea in cale.Nu conta ca era Rapidul, Universitatea Craiova, Progresul sau Liverpool.Era ca eroul din poveste in lupta cu zmeii, lupta era castigata inca de la vestiare.Mai apoi, lucrurile s-au mai schimbat pe ici, pe colo, au inceput sa apara problemele si balaurii au devenit din ce in ce mai puternici.Atat de puternici incat eroul nostru era sa sfarseasca tragic.Numai ca vara asta s-a ridicat din propria cenusa si a pornit din nou la lupta sa cucereasca Soarele si Luna.Dar, pana sa ajunga la duelurile cu Zmeul Zmeilor si camarila acestuia trebuie sa se infrunte cu niste balaurei mai mititei, de pe aici, de prin Prahova.Azi, batalia cu Banestiul, una care se anunta dificila.Gazonul trist de la Breaza era o amintire, vremea ok, mai ramanea palosul sa fie pus in actiune...

PRIMA REPRIZA – Incepe intr-o nota de echilibru destul de pronuntat, banestenii arata ca mingea le e prietena si ca lupii trebuie sa transpire serios daca vor sa castige.Dumitrescu(9)e lansat de Tudor si are prima zvacnire pe dreapta, isi face mingea ceva mai sus si suteaza din pozitie ideala peste.Stadionul ingheata, si nu din cauza frigului, la sutul viclean al lui Ilioiu(18) din afara careului,noroc ca Marinica se arcuieste si pisca basica cu varful degetelor, suficient cat sa loveasca transversala si sa revina in teren, contraatac furibund si Dumitrescu(18) ramane din nou in situatie de unu la unu cu Cojocaru dar portarul oaspetilor se opune cu succes.Paun aduce un suflu nou dar nu atat de puternic si decisiv pe cat am fi asteptat, il vede pe Nae(29) liber pe stanga dar, din pacate, „13” Petrolului a intrat intr-un cub, nu con, de umbra si nu reuseste sa perforeze poarta adversa si obine doar un corner ramas fara rezultat.Vintila(33), si el cu putine realizari notabile in ultima perioada, apare la rampa cu un sut sanatos cu stangul din afara careului dar Cojocaru e acolo.Nu mai e mult pana la pauza, asediul petrolist se inteteste dar reduta banesteana rezista,rezista,rezista..Nae(44) reuseste sa bifeze inca o ratare monumentala cu capul din sase metri, vazut excelent de Dumitrescu, Butufei(41) nu reuseste sa isi regleze tirul si tabela ramane imaculata dupa primele patruzeci si cinci de minute.

REPRIZA A DOUA – Intarzie in a ne oferi faze periculoase la poarta oaspetilor, jocul Petrolului nu are consistenta, jucatorii nu au inventivitate, iar simptomele astea nu au aparut neaparat azi.Intrarea lui D.Gheorghe e totusi de bun augur, acesta sarjeaza pe stanga si suteaza periculos(58) catre poarta lui Cojocaru, mingea e deviata nitel de un fundas advers si mangaie transversala inainte de a iesi in corner.Cl.Tudor are o pasa excelenta peste apararea bine organizata a celor din Banesti, acolo se afla Paun(64) dar acesta pune latul si expediaza balonul in bratele lui Cojocaru,care se mira si el cum de scapa si de data asta.Acelasi Paun(65) patrunde perpendicular in situatie de doi contra doi si suteaza violent dar fix pe directia lui Cojocaru.Oaspetii nu renunta la intentiile ofensive si Stancescu(67) e bine vazut pe dreapta, suteaza la coltul lung dar Marinica se intinde si respinge in extremis.Reluam atacurile dar Catana(69) nu gaseste cadrul portii, il imita Cl.Tudor(86) si sfarsitul meciului e aproape.Cojocaru e eliminat stupid pentru doua galbene datorate tragerilor de timp dar asta nu ne ajuta cu nimic pentru ca Nitescu(90+1) e blocat miraculos din 6 metri de Radu, dupa o pasa cu calcaiul venita de la Paun iar capul lui Chirita(90+2) e scos eficient de noul intrat intre buturi Veselu care nu reuseste decat sa ne intristeze.0-0 scor final.

Asta a fost povestea meciului de azi, dragii mosului.O poveste in care Greuceanu a dat de greu.Urmeaza alte lupte, alti balauri.Sa ascutim palosul ala,zic!

Petrolul: Marinică - Olaru, Prunescu, D. Chiriţă, R. Catană - V. Butufei (54 Velisar) - I. Dumitrescu (77 S. Petre), G. Păun, Cl. Tudor (cpt), D. Nae (46 D. Gheorghe) - Ad. Vintilă (46 T. Niţescu). Antrenor: Octavian Grigore.