Petrolul 3 in 1 - In 7 zile jucam cu Pandurii, Cfr si Botosani
Scris de comi    Joi, 06 August 2015 12:12    PDF Imprimare Email

Petrolul incepe o saptamana de foc cu un meci impotriva Pandurilor cu dorinta primelor trei puncte din clasament si cu un lot mai mult galben decat albastru.

Programul infernal o obliga la un stimulent puternic pe echipa favorita care trebuie sa isi faca un "3 in 1" fara zahar dar aducator de puncte. In fix o saptamana se va decide practic soarta Petrolului in clasament, fie vom trece pe plus si vom astepta o decizie favorabila de la TAS pentru a ne bate la primele 6 locuri, fie ne vom chinui sa ajungem la zero si sa ne gandim deja cum vom evita ultimele trei locuri ale clasamentului.

Asadar de multa rabdare si mai mult ca niciodata de mult suport din partea fanilor este nevoie ca echipa sa treaca pe plus, desi sincer vorbind jocurile Petrolului te fac sa regreti pana si fotbalisti ca Priso. Este nevoie de noi, dar stadionul parca arata mai mult gol decat plin, si viteza cu care spectatorii dispar de pe noul Ilie Oana este deja comparabila cu cea cu care Petrolul si-a atras fanii in prima instanta. Egalurile facute de trupa lui Selymes reprezinta pentru cei care merg pe ozn picatura chinezeasca pentru declararea dragostei eterne unei alte formatii. Cei care tin cu adevarat la echipa aceasta inca mai trag semnale de alarma asupra jocului si a combinatilor facute de conducere. Din pacate argumentele reciprocitatii de etapa trecuta au fost trecute prea usor cu vederea si pe termen mediu si lung ne vor afecta, pentru ca inca nu stim ce poate echipa asta!

1. Pandurii

Este al doilea meci pe Ilie Oana si din punctul meu de vedere cel mai greu de pana acum, de fapt toate cele trei echipe ce vor urma sunt peste ce am avut noi pana acum ca si adversari. Trupa lui Edi Iordanescu, fost echipier al Petrolului in anii 2000, care isi are trecut in CV si faptul ca este fiul lui Tata Puiu, este una care incearca sa redevina trupa care se califica in grupele Europa League acum ceva timp. Il au pe Mihai Roman pe post de gol-getter, jucator care a plecat gratis de la Petrolul dupa ce nu a reusit sa se impuna. Speram sa nu se gandeasca tocmai acum la o revansa impotriva noastra pentru ca trei puncte cu Pandurii sunt esentiale pentru Selymes, care risca sa fie bagat in sedinta daca rezultatele din aceasta saptamana nu vor fi cele scontate.

2. Cfr

Derby-ul insolventelor se va disputa marti seara, un meci in care Cfr a demonstrat ca pana acum este o echipa de top in liga 1, si care este pe plus cu tot cu penalizarea de sase puncte, in timp ce lupii tin cu dintii de lanterna rosie si tot spera ca vremea egalurilor se va termina. E drept ca Cfrul a vandut in aceasta vara jucatori importanti, dar iata ca desi in insolventa clujenii au reusit sa scape pe bani de jucatori cu salarii mari, in timp ce conducerea Petrolului inca tine de Tamuz ca de o piatra de moara.

3. Botosani

Botasianul a avut un inceput matinal de campionat cu jocuri in Europa inainte ca liga 1 sa isi desfasoare prima etapa, si acest lucrul s-a vazut. Echipa este in cautare de puncte, pentru ca ritmul joi-duminica sau miercuri-sambata i-au facut pe moldoveni sa piarda puncte in clasament, desi jocul este unul bun, Botosianul fiind din punctul meu de vedere o candidata solida la un loc de Europa, pentru ca si asa avem 5 locuri anul acesta pe care va trebui sa le completam cu cine s-o nimeri.

Jucatori

Situatia o stiti si e destul de tragica, Petrolul are un lot subtire care faulteaza mult si ia in consecinta multe galbene. Ropotan este lider, cu patru galbene el deja va sta cu Pandurii fiind apt doar pentru meciurile cu Cfr si Botosani (asta daca nu ia rosu cu Cfr). Pe langa Ropotan il avem pe Faug-Porret care a luat si el rosu si va sta o etapa, fiind daca nu ma insel si el la un galben distanta de cumulul de patru prin care va mai sta o etapa. Practic axul cel mai puternic al Petrolului este in pericol sa isi petreaca meciurile in tribuna decat pe teren, pentru ca se recunoastem in acest moment echipa ia puncte cu precadere datorita axului Pecanha - Benga - Ropotan.

Echipa probabila: Pecanha - Peteleu, Benga, Faug-Porret/Alecsandru, Beta - Ropotan/Altama, Zoubir, Marinescu, Farina, Varga - Moussa