Dragul meu Petrolul v.2
Joi, 23 Octombrie 2014 15:16    | Scris de Petrolul    PDF Imprimare Email

 Moreni Petrolul poza 27

Dragul meu Petrolul,

NOI vrem sa-ti cerem in primul rand iertare, pentru ca nu putem sa-ti oferim mai mult. Ti-am dat sufletul si tineretea noastra, am petrecut alaturi cei mai frumosi ani ai adolescentei. Ne pare rau ca am ajuns astazi sa fim oaspeti in propria noastra casa, acolo  unde am luptat si unde toti, impreuna, am sperat ca vom uita tot ce a fost rau si o sa traim momente pe care le meritam.

NOI am trait umilinta celor 7 ani de “B” cu speranta ca intr-o zi o sa fim din nou acolo unde ne este locul, in primul rand al celor care merg cu fruntea sus si capul ridicat, demni si puternici, purtand in suflet doua culori frumoase si unice - galben si albastru, fiind protejati de un fular de grup sau de “cetatean” cu care sa ne aparam de tot ce insemana ipocrizie, minciuna si ura.

NOI te rugam sa ne accepti asa cum suntem, poate uneori buni sau altadata rai si plini de patima. Toti anii copilariei i-am petrecut alaturi de tine, pe treptele de beton al unui stadion pe care-l avem in inima. Atunci cand NOI eram pe vechiul Ilie Oana ei iubeau alte echipe Nu-i asa Andi Crangu?

NOI am mai trait noroiul catunelor si diminetile reci si umede alte deplasarilor din targuri uitate de lume, am simtit umilinta, stim cum este pisatul lui bercea, sepcutele de cocalari si buletinele de Moreni dar in acelasi timp stim cum sa luptam! Nu vom pleca si vom ramane alaturi de tine, Petrolul nostru drag, fie si cu pretul nesigurantei noastre si a familiilor noastre – Este adevarat domnule Dan Capra ca ne-ati amenintat prin bodyguardul dumneavoastra?

Stim ca-ti este greu, stim ca suferi dar stim ca tot NOI, iti promitem ca acum o sa fim langa tine, cu orice pret, cu orice risc, cu orice jertfa, te vom sustine mereu, la bine si la greu, vom demonstra ca suntem NOI, ca suntem altfel, ca suntem petrolisti, ca suntem oamenii pe umarul carora se sprijina steagul galben-albastru.

NOI vrem sa va asiguram ca nu vom inceta sa protestam pana cand actualii conducatori Dl. Capra si Dl. Crangu nu vor pleca de la Petrolul, pana cand acestia nu o sa fie inlaturati de langa un simbol pe care nu-l merita. Stim ca vreti sa-l readuceti pe tunisian inapoi sa ne inchideti gura, stim ca doriti ca lui Geraldo si lui Pecanha nu vreti sa le prelungiti contractele, prioritari pentru voi sunt doar cei care se pot transforma in marfa.

NOI mare parte a suporterilor petrolisti, ultrasi, tineri sau batrani, abonati sau elevi, suntem alaturi de tine la greu PETROLUL nostru drag. O sa gasim mereu calea catre tine pentru ca ne uneste si ne poarta catre sufletul tau dragostea si iubirea pentru PETROLUL PLOIESTI.

Comunicatul este unul deschis tuturor suporterilor petrolisti, cine doreste este invitat sa-l semneze in nume propriu sau in numele grupului.

Ultima actualizare ( Joi, 23 Octombrie 2014 21:05 )
 
ADGA sustine flacara galben-albastra!
Miercuri, 22 Octombrie 2014 11:19    | Scris de mondialu"    PDF Imprimare Email

Panoul amintirilor

Stimați petroliști și iubitori ai Petrolului!

            Asociatia Diaspora Galben-Albastră (ADGA) este o organizație care își propune să slujească spiritul petrolist.ADGA încearca prin membrii ei, raspândiți pe mapamond , introducerea unui climat de normalitate și transparență in spatiul petrolist . Toate deciziile și activitățile noastre se duc la bun sfârșit intr-o atmosferă de strânsă colaborare, schimb de idei, proceduri democratice, spirit dezinteresat și întru totul dedicat Petrolului. ADGA este o asociație non-profit, în care membrii săi nu urmăresc câștiguri de nici un fel, ci – dimpotrivă – investesc în proiecte legate de Petrolul.

În numele acestei normalități și civilizații fotbalistice, profitând de mentalitatea și experiența membrilor săi, ADGA încearcă sa mentina vie flacara galben- albastra prin actiuni care vor           ramane marturie generatiilor viitoare.

Unul dintre cele mai importante obiective ale asociatiei este edificarea unui muzeu FCP, o locație care să păstreze, să perpetueze și să nu lase a se pierde în volbura istoriei trecutul bogat în trăiri, clipe, amintiri, oameni, povești și fapte ale acestei echipe minunate unice în țară si peste tot in lume acolo unde minunatii ei suporteri au ajuns . Un muzeu FCP ar contribui înainte de toate la constituirea și centralizarea unui fond de exponate și obiecte cu valoare de patrimoniu petrolist, aflate în momentul de față în anonimatul unor colecții particulare sau pierdute în întunericul cine știe căror cămări prăfuite și uitate. Vorbim de obiecte, care luate în parte și izolate poate nu înseamnă la fel de mult ca atunci când sunt adunate la un loc și deschise publicului larg. Un muzeu FCP ar da posibilitatea atâtor iubitori ai echipei din Republica Ploiești, copii, adolescenți, tineri să fie parte și să ia aminte la ceea ce au a ne oferi și a ne învăța cei ce au făcut istorie pentru acest club, cei mai bătrâni dintre noi, care au câștigat cu Petrolul campionate, cupe, au învins echipe mari și au făcut numele de FCP cunoscut dincolo de granițele țării. Un muzeu FCP ar fi o instituție de cultură ploieșteană, alături de multe alte muzee de prestigiu ale urbei noastre. Un muzeu FCP ar fi singular în peisajul fotbalistic autohton și ne-ar pune în rând cu mari cluburi europene care se mândresc cu istoria lor.Sprijiniți-ne prin donațiile Dumneavoastră de obiecte, materiale, arhive, să le punem la dispoziție generațiilor ce ne calcă pe urme o cultură fotbalistică, un mod de viața, culoare și farmec pe care Dumneavoastră sau cei plecați dintre noi și aflați în cerul petrolist le-au făurit cu entuziasm, bucurie, camaraderie și trudă. Lasați-ne să perpetuăm memoria clubului acestuia, sub semnul căruia au stat atâtea existențe și vieți. Fiți parte alături de noi la proiectul „Muzeu FC Petrolul Ploiești”.                                                    

Ajutați-ne așadar să ajutăm Petrolul! Ajutați-ne să susținem flacăra galben-albastră!

 

Consiliul Director ADGA

22 Octombrie 2014

Asociația Diaspora Galben-Albastra

                                Strada Bahluiului, Nr.1, Bl. 138, Scara A, Ap.18, Ploiesti, Prahova, Romania, Cod Postal 100248.

        Nr. inregistrare la Registrul Comertului: 0791750, Cod fiscal: 3260667

 

 

 

 

                                                                                                                       

 

Ultima actualizare ( Miercuri, 22 Octombrie 2014 14:20 )
 
Petrolul - Ceahlaul Livetext!
Luni, 20 Octombrie 2014 18:54    | Scris de Cosmin M.    PDF Imprimare Email

alt

Petrolul: Pecanha - Alcenat, Gerson, Geraldo, Satli - De Lucas, Filip - Priso, Astafei, Teixeira - Tamuz

Rezerve : Bolboasa, Peteleu, N`Koyi, Nepomuceno, Marinescu, Albin, Ipsa

Antrenor: Gigi Multescu

Ceahlaul: Calancea - Dumitras, Marc, , Slavickas, Ichim - Ghiorghiu, Onciu, Chitosca, Tabacariu - Stefanescu, Carjan

Rezerve: Jovic, Caruta, Mandrusca, Rusu, Pavel, Popadiuc, Margina

Antrenor: Florin Marin

La startul partidei jucatorii celor doua formatii au tinut un minut de reculegere in memoria fostului arbitru, Mircea Nesu, decedat in aceasta dimineata.

Min 1 - a inceput meciul.

Min 10 - Astafei rateaza o ocazie importanta, fiind blocat in momentul sutului

Min 11 - Geraldo reia cu capul putin pe langa, in urma unui corner

La peluza noastra s-a afisat bannerul: Alungati de la club petrolisti adevarati, tinere sperante, Aduceti jucatori de mana a 4-a pentru a face profit, indiferent de circumstante

Min 13 - Ichim primeste galben

Min 14 - Teixeira executa o lovitura libera din partea stanga, dar Calancea prinde fara probleme

Min 18 - momente bune pentru Petrolul, gazarii au avut mai multe incursiuni spre poarta, insa fara rezultat

Min 24 - GOOOL Petrolul! De Lucas executa excelent un corner de pe partea dreapta, iar GERALDO inscrie cu capul in dreapta lui Calancea. Petrolul 1-0 Ceahlaul

Min 28 - acelasi De Lucas executa un alt corner, Astafei reia la coltul scurt putin pe langa vinclu

Min 30 - Alcenat centreaza perfect pentru Tamuz, insa atacantul nostru se complica inexplicabil si pierde posesia

Min 36 - Astafei ia galben dupa un fault stupid la centrul terenului

Min 39 - actiune rapida a petrolistilor, Tamuz scapa de adversarul sau direct in partea stanga, ii paseaza pe jos lui Astafei, dar jucatorul nostru pune latul prost si mingea trece pe langa poarta

Min 45 - De Lucas reia din prima, putin pe langa

Min 45 - pauza

Min 46 - la Petrolul a iesit Priso si a intrat Albin, iar la oaspeti a iesit Gheorghiu si a intrat Popadiuc

Min 46 - a inceput repriza a doua

Min 48 - ocazie pentru gazari, Albin balbaie o minge in trei metri si nu reuseste sa trimita spre poarta

Min 55 - prima ocazie a oaspetilor in aceasta partida, Onciu il intinde pe Pecanha, iar balonul iese in corner

Min 58 - ocazii repetate pentru galben-albastrii, insa nimic notabil pe tabela

Min 66 - Teixeira primeste galben

Min 70 - schimbare la Ceahlaul, a iesit Chitosca si a intrat Margina

Min 74 - Dumitras il faulteaza pe Teixeira si primeste galben

Min 75 - Teixeira executa bine o lovitura libera si Albin reia din plonjon putin peste

Min 76 - Filip suteaza din interiorul careului putin peste poarta

Min 78 - Pavel il inlocuieste pe Tabacariu

Min 79 - Tamuz trage puternic din 10 metri, dar Calancea respinge cu greu

Min 81 - iese Astafei, intra Nepomuceno

Min 83 - de la tribuna a doua se striga, ironic, Capra presedinte!

Min 85 - Tamuz sare pe sub centrarea oferita de Filip

Min 87 - GOOOL Petrolul. TAMUZ inscrie cu un sut sec, langa bara din stanga lui Calancea. Petrolul 2-0 Ceahlaul

Min 90 - intra Ipsa in locul lui Tamuz

Min 90+2 - sfarsit de meci. Finalul partidei i-a gasit pe suporterii Petrolului facand valuri si scandand noul hit, Capra presedinte!

Ultima actualizare ( Luni, 20 Octombrie 2014 21:58 )
 
Am crăpat Piatra-n două! Petrolul 2-0 Ceahlaul
Luni, 20 Octombrie 2014 22:00    | Scris de Mugurinho    PDF Imprimare Email

alt 

Dupa ce microbistul petrolist isi reglase bioritmul cu meciurile lupilor din 3 in 3 zile, seceta asta fotbalistica de mai bine de două săptămâni (meciurile naționalei nu se pun, iar amicalul cu Viitorul a fost sub acoperire (!), adică sub acoperirea lacătelor de la porțile stadionului) ne-a amorțit un pic, amorțeală care nu avea însă voie să-i cuprindă pe băieții în galben-albastru în meciul  împotriva răzeșilor lui Florin Marin. Până la urmă am crăpat Piatra în două, deși puteam să o facem în patru, la fel ca si... stiti voi cine. Dar, așa cum ne-am obișnuit deja, trebuie să tremurăm până la final, chiar dacă afară temperatura e mai mult decât prietenoasă pentru mijlocul lui octombrie.

PRIMA REPRIZĂ – Haita se instalează de la începutul partidei în jumătatea nemțeană, și  - deși de Lucas încearcă să ordoneze jocul ofensiv al lupilor, Teixeira mai ară cîte un pic pe stânga, Priso reușește să scoată capul din pământ și își face destul de bine treaba pe dreapta, Astafei se agită, driblează,recuperează, ratează, Filip  începe parcă să nu mai fie o surpriză plăcută, ci să devină o certitudine – primul sfert de oră se scurge fără vreun pericol real la poarta Ceahlăului. Teixeira (15) execută o lovitură liberă din colțul careului mare dar Calancea prinde fără probleme. Urmează o serie consistentă de cornere bătute de Pablo la poarta oaspeților, nimic notabil, până când spaniolul se gândește să-l mai lase și pe Teixeira,balonul plutește cu efect în careul nemțean până în dreptul punctului cu var, de unde Geraldo (24) se înalță imperial și pune mingea la rădăcina barei : 1-0! Continuăm să atacăm reduta moldovenilor, Tamuz (28) – destul de șters – încearcă un șut dar mingea se duce în blocaj și apoi în corner. Oaspeții par a fi fără aer, orice tentativă a lor de atac se oprește de cele mai multe ori la Filip, iar atunci când mingea trece de acesta e respinsă invariabil de Geraldo. Încheiem repriza în trombă, de Lucas (45) e găsit cu o pasă înapoi la marginea careului, șut din prima dar mingea se duce puțin pe lângă bară, 1-0 la pauză.

REPRIZA A DOUA – Amorțeala pe care speram să nu o văd în haită începe să dea târcoale încă din minutul 46, odată cu introducerea lui Albin, iar nemțenii sesizează că ar putea să scoată mai mult din acest meci. Ștefănescu (52) trage de la semidistanță dar Pecanha reține, apoi Popadiuc (55) șutează periculos din interiorul careului, Pecanha scoate cu un reflex adevărat și ne scoate și de data asta. Încercăm să marcăm golul izbăvitor dar Filip (76) trage peste din poziție favorabilă, apoi Tamuz (78) îi suflă mingea lui Astafei în careu, șutează dar Calancea respinge. E clar, avem un final de meci plin de suspans, c-așa e pe ”Ilie Oană”. Nu prea e de acord  și mă contrazice tancul Tamuz (87), care, lansat de Albin, pune șenilele în mișcare, tăvălește regulamentar doi inamici în careul advers și lansează bomba. Buum! 2-0! Vacarm în tribune și liniște în sufletele noastre. Șutul de efect și cu efect al lui Onciu (90) ne mai demonstrează încă o dată un lucru pe care îl știam cu toții, că avem portar, Pecanha întinzându-se și respingând spectaculos de sub transversală. 2-0, fluier final.

E bine? E. Sau mai degrabă binișor, aș zice. Un mic plus în evoluția echipei față de meciul cu Gaz Metan, dar încă destul de multe minusuri care trebuiesc rezolvate până la următorul meci. Azi am crăpat Piatra în două. Mai rămâne să-l facem pe feudalul de la Giurgiu să crape de ciudă. Adică să aducem 3 puncte la Ploiesti etapa viitoare.

Ultima actualizare ( Marţi, 21 Octombrie 2014 13:42 )
 
Petrolul - Ceahlaul Inapoi la treaba
Duminică, 19 Octombrie 2014 16:03    | Scris de comi    PDF Imprimare Email

alt

Petrolul se intoarce in iarba, pe stadionul pe care acum 48 de ani a facut-o celebra. Timpul a trecut de atunci si gandul la inca un titlul de campioana nu a incetat sa se opreasca. Indiferent insa de perioada, generatia capitanului Pahontu nu a mai putut fi egalata.


Este primul meci dupa celebrarea celor 48 de ani de la rasunatoarea victorie, scor 3-1, in fata unei echipe cu 5 campioni mondiali in primul 11, Liverpool FC. Mai mult englezii veneau la Ploiesti din postura de campioana a tarii lor. Pentru cei care nu vad importanta unei astfel de victorii, ii rog doar sa isi imagineze cate echipe din Romania ar putea sa invinga la ora actuala pe Bayern Munchen cu 3 la 1.


Dar asa cum am spus timpurile au trecut, si de la inobilatii jucatori englezi trebuie sa trecem astazi la neii nostri si la adversarul de luni seara. Este un duel intre doi antrenori care au mai trecut pe la Petrolul exact in perioada de glorie deplina a celor care faceau fosile generatia 1966. Este un duel intre Nea Gigi Multescu si Flocea Florin Marin, un duel ca pe vremuri, cu focu` la ei si ai n-ai mingea tragi la poarta. Din pacate pentru noi, cei cu dorinta de evolutie, este 2014 si vedem aceasi partitura cantata fals in liga 1.


Revenind la meci, nu pot sa remarc ca odata cu plecarea antrenorului Razvan Lucescu si a lui Adrian Mutu, atentia media asupra echipei a disparut. Articolele sunt razlete, stirile putine, si cu chiu cu vai iti mai aduci aminte cu cine, cand si la ce ora joci etapa viitoare. Tot raul spre bine, in conditile in care ne putem detasa de locurile 4-5 aflata pana mai ieri la distanta mica de noi.


Pentru meciul de luni Petrolul nu poate conta pe Mustivar si Fanchone, dar pare a gasit un "jucator de nationala" in persoana lui Filip.
Intre timp ne facem timp sa mai semnam unul, doua autografe si sa constatam nebunia de care dau dovada fanii petrolisti. Oare ne-am putea imagina ce "nebunie" ar fi daca Petrolul chiar si-ar atinge obiectivele anul acesta?

Declaratii

”Ne aşteaptă un meci greu, aşa cum vor fi toate jocurile de acum înainte. De la venirea lui Florin Marin, Ceahlăul a arătat un reviriment, e o echipă incomodă, arţăgoasă şi harnică. Va trebui să muncim pe teren pentru a nu ne complica situaţia. Nu mă tem de apărarea Ceahlăului, sunt doar preocupat să fim precişi şi iuţi şi să jucăm repede, pentru că spaţiile vor fi comprimate. Îi vom ataca din toate poziţiile pentru a sparge cazemata”, a declarat Mulţescu la conferinţa de presă de vineri după-amiază, încurajat şi de faptul că oaspeţii au a doua cea mai slabă defensivă din Liga 1, cu 16 goluri primite în 10 etape" Gigi Multescu


Echipa castigatoare

Pecanha - Alcenat Geraldo Satli Beta - De Lucas Filip Astafei Teixeira Albin - Tamuz

 


Pagina 1 din 157