Viktorie dupa 90 de minute, egal normal, la final. PETROLUL - Plzen 1-1
Joi, 31 Iulie 2014 21:04    | Scris de Mugurinho    PDF Imprimare Email

hoban sageata

După dubla victorie cu squipetarii din Vlore, UEFA a fost, ca de obicei, darnică cu Petrolul, oferindu-i în turul 3 preliminar al EL o formație de calibru, Viktoria din Plzen. Asa că urma să avem  parte de un sfarșit de iulie fierbinte pentru lupi, haita încercand o nouă calificare in play-off, în compania unui adversar poate mai bun decat Vitesse. Și chiar dacă sfârșitul lunii n-a fost deloc canicular, dimpotrivă, sfârșitul meciului cu cehii a fost incandescent de-a dreptul,cât sa ne provoace arsuri tuturor.

 

PRIMA REPRIZĂ Începe prudent, ambele echipe se studiază reciproc, primii care termină studiul sunt cehii, zvârluga Petrzela(care îmi aduce aminte că am avut și noi una, dar a plecat la Praga) aruncă un „covrig” in careul nostru de unde Bakos(13) reia periculos cu capul, noroc că mingea se duce pe lângă. Atacăm și noi, Tamuz(16) reușește să-și facă o minge lângă tușă, centrează in fața porții, dar acolo nu e nimeni să o înțepe in poartă.

Încercăm să ținem piept mijlocului oaspeților, Hoban si de Lucas își fac treaba destul de bine, reușim o intercepție și o lansare către Albin(17), acesta scapă împreună cu Tamuz dar își prelungește inexplicabil de lung mingea și Kozacik are timp să intervină. Tot lupii sunt mai insistenți, Gevaro(care a vrut mult azi, dar a reușit puțin) își face un balon(17) dar mingea se duce peste. Cehii revin în atac, lovitură liberă Horvath(25) care saltă mingea peste zid, aceasta ciupește gazonul și se duce lângă bară dar Pecanha se întinde și respinge. E clar ca elevii lui Uhrin nu se mulțumesc cu un egal și încep să ne toace mărunt, corner de pe dreapta, se înalță Vanek(33) dar iar avem noroc si bășica se duce peste.

Facem eforturi să ținem mingea departe de poarta noastră, Alcenat prinde curaj și îl încearcă pe Kozacik(36) dar plzenistul e la post. Viktoria e mai proaspătă, Horvath(38) expediază un trasor dar Pecanha execută o ”petersoniadă” și respinge un balon pe care scria 0-1. Finalul reprizei ne aparține, tancul Tamuz(44) trimite o torpilă de la marginea careului dar cehii ăștia au și portar, așa că Kozacik reține în doi timpi. 0-0 la pauză.

 

REPRIZA A DOUA – Tot cehii conduc ostilitățile, Horvath centrează de pe dreapta, dar Bakos(53) nu poate relua spre poarta noastră din poziție foarte bună. Vanek(55) șutează și el dar Pecanha e acolo, dincolo Hoban(57) nu reușește să-și regleze tirul și trimite pe lângă din poziție centrală.

Iar când și-l reglează, apare Prochazka(67) și se interpune unui șut care putea fi destul de periculos. Pecanha ne mai scoate o dată la lovitura liberă a lui Horvath(70); meciul e pe contre, dar nu știu cât o s-o putem duce așa în ritmul ăsta, becul la benzină la noi s-a aprins de mult, de Lucas mai cere un balon, verticalizeaza și îl vede pe Tamuz, acesta îl găsește pe noul intrat Mutu(75) care preia cu dreptul și șutează perfect cu stângul lângă bară, declanșând carnavalul pe Ilie Oana:1-0!.

Probleme pe ulița cehă pe care zburdă în continuare lupii, Tamuz țășnește frontal(78) dar e egoist și șutează telefonat de la marginea careului pe lângă, în loc să paseze lui Mutu, rămas singur în careu. Oaspeții revin în atac cu spumele la gură, Pilar(81) preia liber și nederanjat de nimeni la marginea careului, mingea însă se duce pe lângă vinclu. Uff!Trebuie să rezistăm, în atac nu mai contăm, centrare de pe stânga până la Bakos(90) care reia la colțul lung cu capul și mingea se duce agonizant pe lângă bară. 4 minute de prelungiri, cam multe. ..Cehii continuă asaltul, nu reușim să ținem de minge, Priso se calcă pe bătături cu Hoban, mingea ajunge la Horvath care centrează pentru Pilar(91), scăpat din marcaj de Gerson, iar cehul împinge cu burta mingea în plasă și pe noi în brațele disperării.1-1, fluier final.

 

Greu.Cu un pic de șansă, am fi putut câștiga, deși scorul ar fi fost mincinos.Cehii au fost azi mai buni.Dar nu întotdeauna cei mai buni se califică.Avem șansa noastră și trebuie să credem în ea.Anul trecut pe vremea asta, lucrurile stăteau cam la fel și am demonstrat că Petrolul strică orice cutie de Vitesse.Inclusiv de Skoda.Așa că, mașină, avion sau tren, hai cu toții la Plzen!

 

Ultima actualizare ( Vineri, 01 August 2014 07:04 )
 
Livetext FC Petrolul - Viktoria Plzen
Joi, 31 Iulie 2014 18:22    | Scris de Cosmin M.    PDF Imprimare Email


alt

FC Petrolul - Viktoria Plzen

FC Petolul: Pecanha - Alcenat, Gerson, Geraldo, Fanchone - Hoban, De Lucas - Nepomuceno, Albin, Teixeira - Tamuz

Rezerve: Bolboasa, Mustivar, Beta, N'Koyi, Mutu, Priso, Marinescu

Antrenor: Razvan Lucescu

Viktoria Plzen: Kozacik - Reznik, Hubnik, Prochazka, Limberaky - Horvath, Horova - Petrzela, Vanek, Pilar - Bakos

Rezerve: Bolek, Hejda, Tecl, Hrosovsky, Kovarik, Kolar, Chramosta

Antrenor: Dusan Uhrin

Aceasta partida este arbitrata de catre  Anthony Tayler la centru, ajutat la cele doua tuse de Gary Beswick si Josh Brooks.

 

Min 1  - a inceput partida. 

Min 9 - oaspetii au prima ocazie a partidei, Petrzela suteaza de la 20 de metri, pe langa poartta aparata de Pecanha.

Min 10 - lovitura libera executata rapid pentru Nepomuceno, dar portarul Kozacik iese providential si retine.

Min 15 - centrare de pe para dreapta a lui Tamuz, insa Hoban nu reuseste sa trimita spre poarta fiind blocat.

Min 16 - Albin scapa singur spre poarta, dar isi face mingea prea lunga si Kozacik respinge.

Min 18 - Nepomuceno suteaza de la 20 de metri putin peste.

Min 25 - Horvath executa o lovitura libera de la mare distanta, traverseaza careul nostru si trece putin pe langa

Min 26 - Pilar suteaza de la marginea careului, dar Pecanha se intinde si retine

Min 32 - cartonas galben primit de Albin

Min 36 - Vanek reia cu capul putin peste

Min 38 - Horvath suteaza periculos, dar Pecanha respinge

Min 39 - cartonas galben pentru Hubnik.

Min 44 - Tamuz suteaza puternic, dar Kozacik retine in doi timpi

Min 45 - Nepomuceno reia pe langa din interiorul careului

Min 45+1 - pauza. 0-0 dupa o prima repriza pe contre, ambele echipe avand multe sanse de a inscrie

Min 46 - a inceput repriza secunda.

Min 56 - a iesit Albin, a intrat Mutu.

Min 72 - a iesit Nepomuceno, a intrat Priso

Min 78 - GOOOL Petrolul. Mutu inscrie primul gol al partidei de pe Ilie Oana.

Min 87 - iese Tamuz, intra N'Koyi

Scuze pentru intarzierea din repriza a doua, s-a datorat unor probleme de retea

Min 90 - 1-1 oaspetii egalaza prin Kolar

4minute suimentare.

Min 90+4 final de partida. Petrolul incheie la egalitate prima mansa a turului trei preliminar al Europa League.

 

Ultima actualizare ( Joi, 31 Iulie 2014 20:52 )
 
Poveste cu final asteptat : Brasov - PETROLUL 0-1
Duminică, 27 Iulie 2014 20:52    | Scris de Mugurinho    PDF Imprimare Email

teixeira

Cum ultimul meci disputat la Brașov încă ne mai provoca amintiri neplăcute, speram ca de data asta finalul poveștii să fie diferit, adică cu happy-end și cu primele trei puncte în tolba petrolistă.Până la urmă, filmul a fost la fel de palpitant, cu câțiva actori  schimbați față de data trecută și cu un Petrolul care a reușit să țină, în sfârșit, de rezultat.

 

PRIMA REPRIZĂ – Începe într-o pronunțată notă de letargie, doar lovitura liberă executată de Mutu(15) și ștearsă de un fundaș brașovean a scos lumea din amorțeală și pe Iacob din șomaj.Lupii încep ușor-ușor să dea târcoale careului gazdelor, Alcenat șarjează pe dreapta, verticalizează spre poarta brașoveană, mingea ajunge la Tamuz care face un dribling reușit și îl servește ideal pe Mutu(18), fără intenție, decarul nostru se pregătește de un șut care se duce pe lângă, împiedicat și de șenilele lui Toto.Prilej neratat de căpitan de a-l umple de respect pe Tamuz și pe noi de urticarie.Asaltul petrolist continuă, același Mutu execută o lovitură liberă în singurul brașovean postat în zid, mingea ajunge cu noroc la Tamuz(23) care șutează în blocaj.Mutu mai încearcă un șut de la distanță(29) fără probleme pentru Iacob și jocul se mută dincolo, corner pentru stegari, mingea e respinsă de defensiva noastră, până la Aganovic, care e atacat si deposedat de Teixeira, in jumătatea noastră, Filipe pleacă glonț într-o cursă nebună spre poarta gazdelor, Mutu reușește să țină pasul și să-i șoptească indicații prețioase în timp ce sprintau umăr la umăr(ce-i spuneai, Adi?), pe partea cealaltă apare și Tamuz, apărarea Brașovului e vraiște, Teixeira își vede de drumul lui, ajunge la 16 metri și pune mingea elegant cu latul lângă bară : 0-1!Meciul se stinge apoi, singurul care mai încearcă ceva e Machado(45) dar șutul acestuia e reținut de Pecanha.0-1 la pauză.

 

REPRIZA  A DOUA – Demarează tot agale, până când Geraldo, altfel imperial, comite singura eroare din meci și îl vede cu o pasă înapoi cu capul pe Grigorie(54), liber în careul nostru, acesta preia dar șutul îi e blocat la sacrificiu de către Hoban.Același Grigorie e găsit în careu cu un aut de mână bătut lung, e talonat de Hoban, dar reușește să se întoarcă(60) și să șuteze, fără forță totuși și Pecanha prinde.De Lucas(61) șutează modest, pe lângă, dincolo îl imită Grigorie(64).Trebuie să dăm și golul doi ca să fie bine, Tamuz(72) reușește să controleze o minge în preajma careului brașovean, pătrunde nederanjat de nimeni, rămâne singur cu Iacob, ba îl avea și pe Priso(incredibil de slab în acest meci) în dreapta, degeaba, Toto închide ochii și șutează tâmp pe Tâmpa.Ganea(75) șutează și el cu dreptul departe de poarta noastră;dincolo ciupim o minge pe partea stângă, pasă la Mutu în careu care e busculat și penaltyul just e acordat!Execută obosit(ul) Mutu(85) și scorul rămâne același.Hai că nu mai e mult, nu putem să trântim mucii în fasole și acum!Sau putem?Grigorie centrează de pe stânga și Ganea(89) ne ridică pulsul cu o lovitură de cap dar Pecanha ni-l coboară căci prinde bășica cu siguranță.Fluieeerăăă!Și a fluierat.0-1, scor final.

 

Happy end!Băgăm trei puncte în căciulă și începem să jucăm fotbal.Asta, dacă vrem să luăm campionatul.Ar cam trebui să terminăm rodajul ăsta odată, joi avem o Skoda de pus pe butuci.

 

PS.Jalnică, patetică și penibilă agitația alergătorului de cursă lungă Zotta Costel.

 

 

Ultima actualizare ( Duminică, 27 Iulie 2014 23:18 )
 
Petrolul - Viktoria Calificare la draft, varianta Pilsner !
Marţi, 29 Iulie 2014 19:00    | Scris de comi    PDF Imprimare Email

alt

Experienta de anul trecut face din Petrolul de astazi o echipa care isi doreste sa lupte cu sanse la calificarea in grupele Europa League. Primul hop joi pe Ilie Oana, acolo unde freamatul tribunelor ii va impinge pe elevii lui Razvan Lucescu spre obiectivul propus.


Ultima actualizare ( Marţi, 29 Iulie 2014 19:05 )
 
Brasov - Petrolul Victorie la munte si la mare !
Sâmbătă, 26 Iulie 2014 20:58    | Scris de comi    PDF Imprimare Email

alt

In sfarsit incepem ! Petrolul merge la Brasov pentru primele trei puncte din campionat si pentru a isi consolida si mai mult moralul inainte de batalia de joi din Europa League.

 

Ultima actualizare ( Sâmbătă, 26 Iulie 2014 21:39 )
 


Pagina 1 din 145