R. Lucescu: ´Mi-a placut ca am impins jocul, am fortat, am alergat´
Duminică, 20 Iulie 2014 20:08    | Scris de Krebs    PDF Imprimare Email
img 20140716 131627
Declaratiile lui Razvan Lucescu dupa infrangerea de la Cluj:
Ultima actualizare ( Duminică, 20 Iulie 2014 21:31 )
 
Cele 4 fronturi sunt 3! U Cluj - PETROLUL: 1-0 in Cupa Ligii
Duminică, 20 Iulie 2014 20:38    | Scris de Mugurinho    PDF Imprimare Email
default ilie oana

Asteptată cu mai mult sau mai puțin interes, recent reînființata Cupă a Ligii era un prilej pentru Petrolul de a mai cuceri un trofeu, iar pentru Capră&Co de a mai aduce niste bani la club(!?) in eventualitatea câștigării acestei competiții.Era, pentru că, după ceea ce s-a întâmplat la Cluj, mai vorbim despre aceste aspecte in toamna lui 2015.

PRIMA REPRIZĂ – Incepe cu Petrolul într-o formulă mult schimbată față de meciul de joi, cu opt titulari schimbați, o bună ocazie să vedem cum stăm cu dublurile pe (aproape)fiecare post.Încercăm să rezolvăm treaba repede, Priso șarjează pe dreapta, pasă la Beța, centrare in careul mic de unde Nkoy(7) nu reușește să acopere mingea care se duce pe lângă bară.În minutul 14, același Nkoy cade în careu, personal am văzut penalty, arbitrul însă a lăsat jocul să continue iar cei de la TV nici măcar nu s-au mai obosit să dea  vreo reluare.Studenții clujeni încep să pună si ei probleme, Raul Costin e angajat in careu, Gerson si Satli, un cuplu de fundași centrali care a dat multe rateuri, se invită reciproc și nu reușește niciunul să dea în minge, noroc cu Cobrea(15) care are o intervenție providențială în fața mijlocașului clujean.Urmează o scurtă perioadă de acalmie, până când Lemnaru e angajat în careul nostru, Gerson e plecat la pipoca(floricele), așa că atacantul gazdelor centrează nestingherit până la Kovacs(31), venit să-și plaseze lovitura de cap dintre Beța și Satli, care îl așteptau pe Gerson, iar lui Cobrea nu îi mai rămâne decât să scoată balonul din plasă:1-0!Încercăm să ripostăm dar nu ne iese nimic, tot clujenii sunt mai periculoși, Boutadjine croșetează la mijlocul terenului dar înalță zmeul(41).Hai că ne-am mai înviorat și noi, Priso ară din nou pe dreapta, pasă inapoi la Hoban(42) care șutează cu sete cu stângul dar Veselovsky scoate de sub transversală.Urmează cornerul, execută Marinescu, același Veselovsky se întinde să respingă până la Satli(43) care nu ține picioarele strânse la jumătate de metru de poartă si nu reușește astfel să aducă egalarea.1-0 la pauză.

REPRIZA A DOUA – Incepe cu U în atac, Lemnaru însă șutează telefonat(50) și Cobrea prinde.Revenim repede în atac, Hoban(52) se descurcă minunat printre fundașii clujeni și expediază un trasor în bara dreaptă a lui Veselovsky, rămas spectator, mingea ajunge la Priso care face un dribling si centrează până la Nkoy care, într-un moment de nebunie, delir sau ce-o mai fi fost în capul lui care n-a reușit să lovească mingea, pune mâna pe bășică, după care se uită uluit la arbitrul care îi acordă cel de-al doilea galben urmat de cel roșu, spre stupefacția tuturor lupilor din teren, tribune, din fața televizoarelor si a calculatoarelor.Încercăm să egalăm, în 10, Priso(54) șutează puternic  dar pe direcția lui Veselovsky, la poarta cealaltă, cap Lemnaru(58), prinde Cobrea.R.Costin înalță și el un zmeu(60), după care nou intratul Mutu(62) irosește nonșalant o lovitură liberă, mingea ajungând pe pista stadionului.Ne zbatem ca peștele pe uscat, nu merge jucăria, Astafei(84) incearcă ceva la debut dar mingea șutată de el e deviată de un fundaș advers intr-un corner din care nu rezultă nimic.Lemnaru(90) ne iartă de un 2-0 iar ultimele firimituri de speranță dispar la șutul pe lângă a lui Hoban(93).1-0 final si clujenii merg mai departe.

Mai îngrijorător decât această necalificare a fost constatarea că foarte puține soluții cu adevărat viabile are Petrolul în acest moment pe bancă.În frunte cu Mutu, pe care-l vedeam rezerva perfectă pentru ultimele 30 de minute dintr-un meci și care a arătat...nimic.Cam asta a fost aventura petrolistă in ediția din acest an a Cupei Ligii.Scurtă și dătătoare de dureri de cap.Pa, durere!

 
Ultima actualizare ( Duminică, 20 Iulie 2014 22:37 )
 
Petrolul/Flamurtari vs. Viktoria Plzen in turul trei al Europa League!
Vineri, 18 Iulie 2014 12:48    | Scris de Cosmin M.    PDF Imprimare Email

alt

 

Astazi la Nyon a avut loc tragerea la sorti pentru turul trei preliminar al Europa League. Echipa noastra va intalni un adversar dificil in urmatorul tur: Victoria Plzen, vicecampioana Cehiei, asta doar daca nu se va intampla vreo surpriza in Albania si Flamurtari vor intoarce scorul de aseara.

Clubul Viktoria Plzen este antrenat de Dusan Uhrin Jr, tehnician ce a antrenat si in Romania, pe Poli Timisoara si pe CFR Cluj.

In perioada de pregatire, cehii au avut urmatoarele rezultate in amicale:

Viktoria Plzen 8-1 Jiskra Domazlice

Viktoria Plzen 4-1 FK Banik Sokolov

Viktoria Plzen 5-1 FK Banik Most

Victoria Plzen 1-3 FK Karabach Agdam

Victoria Plzen 2-4 Lokomotiv Moscova

Victoria Plzen 2-2 FC Ingolstadt

 

Ultima actualizare ( Vineri, 18 Iulie 2014 13:02 )
 
U Cluj - Petrolul Premiera numita Cupa Ligii
Vineri, 18 Iulie 2014 18:33    | Scris de comi    PDF Imprimare Email

alt

Aflata la debut ca si competitie oficiala dar reintrodusa in fotbalul romanesc pentru a mai condimenta putin acest sezon de tranzitie, Cupa Ligii aduce pentru Petrolul un adversar destul de puternic, mai ales ca jocul ce se va disputa fara meci retur pe terenul celor de la U Cluj 

Ultima actualizare ( Vineri, 18 Iulie 2014 21:44 )
 
EUROPAlpitații! PETROLUL - Flamurtari 2-0 (Nepomuceno,Tamuz)
Joi, 17 Iulie 2014 19:24    | Scris de Mugurinho    PDF Imprimare Email

europe league 2

 

Cum dorul de Petrolul, in general, și euro-dorul, în special, ne macină pe fiecare dintre noi, de parcă acum câteva luni a fost meciul de la Brașov cu Corona, ca să nu mai vorbesc  de returul cu Swansea, ultima reprezentație europeană de anul trecut, devenea clar că partida cu vajnicii albanezi de la Vlore era așteptată ca pâinea caldă de către întreaga haită avidă de fotbal  pentru care recentul campionat mondial de fotbal n-a fost niciun antidot. Azi a fost mai greu decât ne-am fi așteptat, dar a ieșit bine până la urmă iar asta e tot ceea ce contează.

 

PRIMA REPRIZĂ – Debutează cu un Petrolul destul de lipsit de idei in faza ofensivă si cu o echipă albaneză surprinzător de dezinvoltă in circulația balonului. Oaspeții au primii inițiativa si G.Lika(6) are prima tentativă de șut la poarta noastră dar mingea e deviată in corner din blocajul defensivei petroliste. De partea cealaltă, lupii nu se regăsesc, Albin și cu Mutu demonstrându-ne incă o dată că terenul e prea mic pentru a fi amândoi in același timp pe gazon. Dacă mai punem la socoteală că și Teixeira , dar și Marinescu au fost departe de forma lor obișnuită si că Tamuz a pedalat in gol zeci de minute bune, avem un tablou european destul de gri-petrol al Petrolului nostru in prima parte a meciului.

Letargia e spartă de Marinescu(16) care incearcă un șut destul de anemic din afara careului,  celălalt Lika scapă mingea in prima fază dar nu e niciun lup pe acolo să o împingă în plasă, așa ca portarul albanez are timp să o rețină. Mutu(26) irosește cu seninătate o lovitură liberă ce putea fi periculoasă, dar mingea e respinsă de apărarea albaneză, continuăm atacurile destul de anoste și Tamuz(30) reușește performanța de a-i sufla bășica lui Alcenat, aflat in careu in poziție ideală, faza răcindu-se imediat, evident.

Dominăm, dar degeaba, loviturile libere din preajma careului oaspeților fiind tot atâtea ocazii pentru Mutu(30) si Albin(38,45) dar zidul albanez la căpitan(!) si imprecizia loviturilor la sărbătorit ne-au făcut să ne punem întrebarea dacă acesta e Petrolul, echipa care vrea să căștige campionatul. Repriza se încheie cu o jumătate de ocazie albaneză, capul lui Abilaliaj(45) trecând nu foarte departe de poarta lui Pecanha. 0-0 la pauză.

 

REPRIZA A DOUA – Intră noua achiziție Nepomuceno in locul apaticului Albin, parcă mai lipsit de motivație ca oricând, dar poate că banca de rezerve o să-l facă să-i revină  forma pe care o avea pe vremea prietenului de la Getafe. Filipe își continuă evoluția bezmetică din prima repriză, intră in careu(52) dar preferă o pasă laterală in locul unui șut pe cre putea scrie 1-0. Ne năpustim in atac si asta poate să ne coste, contrele albaneze provoacă alarmă de fiecare dată, Muzaka(68) scapa glonț catre poarta lui Pecanha, dar Peterson e mai iute si reușește să-i sufle mingea in ultimul moment cu mâna și o trimite în aut.

Nu mai e mult, pulsul crește, tensiunea la fel, atacăm si cu cealaltă achiziție Nkoy, Teixeira găsește in sfârșit o pasă măiastră până la Gevaro(78), acesta preia cu dreptul si șuteaza fulgerător cu stângul in vinclul portii albaneze, 1-0! si decibelii cresc, palpitațiile scad. Mutu(80) inalță zmeul , se simte totuși miros de sânge, trebuie să mai dăm o boabă. Corner de Lucas, bine executat, tancul Tamuz(85)își potrivește turela și face 2-0!Uff, că tare greu a mai fost!

E bine că s-a terminat cu bine. Dar nu prea e de bine ce se întâmplă in jocul Petrolului. E adevărat, suntem la început de sezon, încă nu ne-am făcut rodajul, dar e clar că unele rotițe nu prea merg și astfel angrenajul are de suferit. Iar alte rotițe merg, adica se plimbă, în loc să alerge. Repriza a doua lucrurile s-au schimbat in mai bine, dar prima repriză a fost tristă rău. Iar dacă o să continuăm cu același joc din primele 45 de minute, o să ne întristăm cu toții. Sper ca la Cluj, Răzvan să fie mai inspirat și să vedem un prim ”11” mai vioi. Până atunci, primul euro-pas spre turul 3 a fost făcut, urmează al doilea, joia viitoare, la Vlore.

 

Ultima actualizare ( Vineri, 18 Iulie 2014 06:55 )
 


Pagina 1 din 144