Scrisoare deschisa - pentru cei din conducerea Petrolului si nu numai
Sâmbătă, 20 Decembrie 2014 11:22    | Scris de doarPetrolul.ro    PDF Imprimare Email

FANCHONE CU STEAUA

Sarbatorim anul asta 90 de ani de la infiintarea acestui club, perioada in care am reusit performante cu care noi – suporterii ne mandrim, voi...nu stim.
Ne mandrim ca am castigat campionate si cupe, atatea cate au fost, poate am fi vrut mai multe, poate nu.
Ne mandrim ca i-am invins pe Liverpool, odata, de demult, desi majoritatea celor care vin acum pe stadion nici nu erau nascuti atunci, dar nu conteaza, pentru ca noi ne-am insusit istoria si, in spirit, suntem acolo si ne bucuram de izbanda.
Ultima actualizare ( Sâmbătă, 20 Decembrie 2014 11:59 )
 
Invitatie la bucurie
Vineri, 19 Decembrie 2014 10:28    | Scris de Bogdan Paun, Membru ADGA    PDF Imprimare Email

ADGA POZA

“O bucurie spulbera o suta de suferinte” spune un vechi proverb chinezesc… Pentru suporterul petrolist acest intelept proverb capata cu atat mai mult consistenta astazi, intre orizonturile tulburi sub care navigheaza “corabia” petrolista. Cu inima stransa ne intrebam “Oare ce veste teribila vom mai primi astazi?”

Ultima actualizare ( Vineri, 19 Decembrie 2014 12:13 )
 
Decembrie,ultimul bal? PETROLUL - Chiajna 2-2
Luni, 08 Decembrie 2014 22:28    | Scris de Mugurinho    PDF Imprimare Email

alt

După calificarea în semifinalele Cupei obținută cu multă caznă, Petrolul urma să tragă cortina turului actualei ediții de campionat după un meci pe care ni-l doream cu toții a fi un spectacol la scenă deschisă, un spectacol  pentru  a cărui distribuție nu băga nimeni mâna în foc  că va fi aceeași și în stagiunea de primăvară.Și, chiar dacă n-a avut finalul dorit, numai gândul că urmează o iarnă suficient de lungă, ne face să ne întrebăm deja : când?cum?de unde?cu cine?, dar mai ales: cât?

PRIMA REPRIZA – Ia foc instantaneu și invincibilitatea lui Pecanha e pusă în pericol chiar în secunda 20, Florea e aproape de gol după o pasă pe spate cu capul a lui Pena, dar portarul nostru iese magistral și se opune unui neverosimil  0-1 în minutul 1.Ne revenim repede și începem asaltul, lovitură liberă Teixeira, Lovin respinge neconvingător cu capul până  la Astafei(5) care șutează din voleu, Rîmniceanu scoate mingea din plasă și noi, aburi pe gură : 1-0!Gazdele se dezlănțuie, Tamuz(10) șutează binișor din careu dar Rîmniceanu scoate cu piciorul și Chiajna începe să arate că știe și fotbal, Lovin centrează până la Dina(15), marcat prea larg de Ipsa, preluare un pic norocoasă a fostului petrolist, pivotare și stâng de poveste lângă bară care îl face pe Pecanha să facă ce n-a mai făcut de mult, să dea mingea pentru repunerea ei de la centrul terenului de către coechipieri, 1-1.Acuzăm șocul, deși n-ar trebui, zvârluga Florea e găsită pe stânga, pătrunde în careu, trece nepermis de ușor de Alcenat, înțeapă totuși prea tare mingea care se va duce clar afară, beleaua e că Pecanha, altădată extrem de prudent și de vigilent în fața atacanților adverși , are o ieșire hazardată și greu de înțeles  la picioarele ilfoveanului, care cade secerat, penalty evident, executat pe mijloc de același Florea(25) și ochii ne înțeapă când ne uităm la tabelă : 1-2!Noroc că e destul timp să ne revenim, dar cine revine în atac sunt oaspeții, Ipsa mai face o nefăcută și îl pune în situație iminentă de gol pe Pena(43) care șutează violent din 8 metri, dar Pecanha ăncepe spălarea păcatelor și scoate o minge teribil de grea.Cu greu cream pericol la poarta Chiajnei, același Tamuz(45) mai expediază un șut viclean jos la colț dar Râmniceanu se întinde și respinge într-un corner fără rezultat, 1-2 la pauză și nu e vis urât, e cruda realitate.

REPRIZA  A DOUA – Trebuie să ne scuturăm de lucrurile negative din jocul nostru, dar ele nu sunt chiar atât de puține, de Lucas(48) încearcă un șut mai degrabă tehnic în locul unuia în forță și Rîmniceanu respinge.Lovin&Co ripostează și Boldrin(53) are o lovitură liberă corect executată dar Pecanha e acolo și respinge; ne aruncăm iar în atac, Teixeira(61) care a vrut mult, dar a putut puțin până atunci, șerpuiește pe stânga, intră în careu și șutează țopăit la colțul scurt, Rîmniceanu pune piciorul dar mingea nu ricoșează decât în plasa de sus: 2-2!Timp berechet pentru încă o boabă,fără să primim, firește, din nefericire nu mai găsim inspirația necesară, iar când o găsim și Satli îi pune o minge cu pieptul pentru un șut/gol lui Albin(75), uruguayanul nu reușește execuția câștigătoare și mingea se duce peste.Satli se scoate de al doilea galben printr-un fault din spate care putea fi evitat, oaspeții zic merci și caută să ne facă sărbătorile pleoștite, Lovin(85) are o execuție interesantă din lovitură liberă dar Pecanha scoate din nou.Atacurile petroliste de final au fost fără orizont iar finalul de meci, fără fainoșag.2-2 scor final.

Cam asta a fost ultima reprezentație a Petrolului din 2014, un an așa și așa.Dacă filmul lui Dan Pița ”Noiembrie, ultimul bal” a prevestit căderea comunismului,sper ca titlul cronicii de azi să însemne doar sfârșitul tangoului și al valsului din jocul Petrolului.Iar la următorul spectacol, și nu numai, să fie rock’n’roll!!!

-          VA URMA    -

PS. Ne vedem pe 20 decembrie.Avem o carte de savurat la caldura sobei,caloriferului,aragazului,șemineului.

Ultima actualizare ( Marţi, 09 Decembrie 2014 23:23 )
 
JUCATORUL ANULUI 2014
Marţi, 16 Decembrie 2014 00:20    | Scris de Costea80    PDF Imprimare Email

echipa victorie2

In anul 2014, Petrolul a jucat 44 de meciuri oficiale, 17 in returul stagiunii 2013-2014, din care 15 in campionat si doua in Cupa Roamniei, si 27 in turul stagiunii 2014-2015, din care 17 in campionat, 6 in preliminariile Europa League, 3 in Cupa Romaniei si 1 in Cupa Ligii. In prima jumatate a anului, am castigat 7 jocuri, am facut egal in 8 si am pierdut 2 meciuri, marcand 25 de goluri si primind 11. In cea de-a doua parte a anului, am jucat 27 de meciuri, am castigat 15, am facut egal in 7 intalniri si am pierdut 5, inscriind 48 de goluri si primind 22. Per total, am disputat 44 de jocuri, am castigat 22, am facut egal in 15 si am pierdut 7, marcand 73 de goluri si primind 33.

Ultima actualizare ( Marţi, 16 Decembrie 2014 01:14 )
 
Petrolul - Chiajna Pe mana cu Pecanha
Duminică, 07 Decembrie 2014 13:59    | Scris de comi    PDF Imprimare Email

alt

Fara gol primit de la meciul cu Viitorul, adunand in total peste 600 de minute de invicibilitate, Petrolul ultimelor etape se confunda cu forma foarte buna a lui Pecanha. Avand in vedere performanta acestuia pentru ultimul meci al sezonului vreau sa evidentiez un jucator fara de care ascensiunea Petrolului nu ar fi existat.

Nu are rost sa ne intoarcem in timp si sa spunem ca Petrolul a avut mereu fler la portari, dar acum brazilianul nostru parca pare invicibil! Asa cum stim urmeaza ultimul meci al sezonului, inca unul cu peluzele suspendate, un meci in care vom intalni un adversar feroce al lupilor din ultimii ani. Daca am sta sa ne gandim antrenorul oaspetilor are o cota de piata datorata si suporterilor galben-albastrii care l-au alintat cu fiecare ocazie.

Nu este insa un duel doar cu antrenorul advers, ci si pentru lupta locului II care pare destul de accesibil, iar o victorie luni seara, ar face ca Ploiestiul sa stea linistita macar cateva saptamani pana la anuntul primelor transferuri (a se citi plecari).

Intr-o etapa in care se pare ca se joaca mai mult tenis decat fotbal, Petrolul ar putea faca cadoul perfect printr-o victorie, cu un joc economicos asa cum ne-a obisnuit deja Multescu. Calificati cu noroc in semifinalele Cupei, Petrolul poate pregati un retur in care calificarea in cupele europene ar parea o adevarata performanta avand in vedere retinerile de care dau dovada conducatorii clubului.

Pana maine, va transcriu mai jos declaratile lui Gigi Multescu, parca asortate cu pull-overul de pe el :

"Este ultimul joc din an, de aceea e foarte greu, cu încărcătura unei partide decisive. Suntem favoriţi, jucăm acasă, dar un rol îl va avea şi terenul, care va fi greu, însă va trebui să ne acomodăm cu el. Avem unele indisponibilităţi - Gerson, Fanchone, Marinescu, Priso, iar Geraldo este incert. Sunt mulţumit că am păstrat un echilibru la nivelul echipei, argumentul forte fiind acela că salariile sunt la zi. O să am grijă ca băieţii să nu se gândească la vacanţă. I-am simţit, trebuie să-şi ia salariul pe 15 decembrie. În ceea ce mă priveşte, nu mă gândesc să plec. De ce să plec? Câinele nu pleacă de la măcelarie! Am creionat programul pentru iarnă, mai multe detalii, după ultima etapă. Dacă în iarnă se va face un transfer în beneficiul clubului, este normal ca jucătorul respectiv să plece. Eu mă gândesc încă la Liga Campionilor. Faptul că suntem în obiectiv, în campionat şi în Cupă, este un argument, dar nu decisiv. În ultimele 3-4 meciuri, Petrolul a avut un joc de atac, dar cu risc calculat. Am vrut o partitură pragmatică pentru că ne-a interesat rezultatul la fiecare joc"


Petrolul , posibil 11 : Pecanha - Alcenat, Satli, Ipsa, Beta - De Lucas Filip Albin Teixeira Astafei - Tamuz

 


Pagina 1 din 163