fcsb - Petrolul Incepem!
Scris de comi    Luni, 06 Iulie 2015 08:06    PDF Imprimare Email

avancronica 2015

Petrolul incepe primul campionat din istorie cu play-out si play-off in deplasare in compania actualei castigatoare a campionatului, fcsb. Cele doua formatii s-au mai intalnit o singura data in campionat in istoria lor, Petrolul impunandu-se cu 1-0 in deplasare pe National Arena.

De atunci echipa noastra s-a schimbat, majoritatea jucatorilor parasind echipa, in schimb venind solutii ieftine din ligile inferioare din Europa. Cum Petrolul spera sa fie la fel de norocoasa ca in cazul lui Boudjemaa sau Hamza, declaratile oficialilor nostri sunt de calificare in play-off ceea ce ar insemna cat de cat o liniste financiara pentru primul sezon in care Petrolul nu mai poate amana anumite plati de pe azi pe maine, si va trebui luna de luna sa isi achite sumele din planul de reorganizare.

Perioada de pregatire a aratat inca o data cam cat de profesionist se lucreaza, lupii avand stabilit un cantonament in Austria, cu meciuri amicale perfectate, care a fost anulat, fara sa stim insa si ce cost a implicat acest lucru, pentru un cantonament in Serbia cu formatii locale, motivul fiind ca noul sponsor a platit acest cantonament.

Dar sa revenim, Petrolul a inceput primul joc de verificare acasa, langa Ploiesti, cu Blejoi, echipa pe care nu a reusit sa o invinga, dar de la care nici nu a primit gol, ceea ce l-a determinat pe antrenorul nostru sa declare multumit la finalul jocului, ca a castigat primul punct. Intrebarea mai buna ar fi fost daca vom fi nevoiti sa numaram si asa zisele puncte din amicale pentru a putea si in sezonul 2016-2017 sa ne prezentam la startul ligii 1?, prezenta de care se leaga si speranta ca planul de reorganizare sa fie dus la bun sfarsit.

Dupa Blejoi Petrolul a plecat in Serbia, unde a castigat o data, a pierdut o data si a mai remizat de doua ori. Cu meciul de la Bejoi, avem 6 puncte, fix diferenta cu care Petrolul porneste pe minus noul sezon al ligii 1.

Cum o avancronica fara sa vezi efectiv noua echipa nu prea poti sa faci, totusi voi incerca sa estimez ca noul sezon va fi unul al sacrificiul in care atacul Petrolului va reprezenta doar prima linie in obtinerea unui egal cu forte ale campionatului nostru precum Viitorul sau Voluntari.

Cu Pecanha in poarta pentru inca doi ani, linistea pare sa fie acoperita pentru acest post, Peterson demonstrand ca este mai mult decat capabil sa mentina tabela intacta de unul singur, desi de multe ori a avut de furca cu reale pericole ca Geraldo, Ipsa sau Satli. Incepand cu Pecanha si continuand cu Benga, Ropotan si Marinescu, axul central al echipei pare in acest moment punctul forte, cei patru fiind cam singurii jucatori care sunt peste media din liga 1. Ramane insa de vazut cine va fi al doilea fundas central, si cine il va ajuta pe Marinescu pe faza ofensiva, solutile in acest moment fiind Nepomuceno si Zoubir. Atacul pare inexistent si probabil inutil daca este sa ne uitam la jocul echipelor antrenate de Selymes. Asadar urmeaza fcsb - Petrolul, sambata de la orele 21.00

”Stăm foarte bine cu faza defensivă și cu posesia și ajungem foarte ușor până la 20 m de poarta adversă. Acum ne trebuie mai multă luciditate în față, o gândire mai rapidă. Îmi doresc trei jucători în față de calitate pentru a câștiga meciurile” T. Selymes.

In speranta in care am inteles ceva din meciurile amicale un prim unspe ar putea arata ca :

Pecanha - Peteleu, Benga, Faug-Porret, Rippert - Ropotan, Altama, Zoubir, Marinescu, Nepomuceno - Moussa