Din Ploiesti pana-n Sumatra, mie-mi place liga a 4-a! PETROLUL - AFC Brebu 4 - 1
Scris de Mugurinho    Duminică, 11 Septembrie 2016 01:18    PDF Imprimare Email

petrolul brebu

Da, chiar imi place.Pentru ca aici e un spectacol aparte, pentru ca intre echipa si public s-a creat in mod evident o chimie speciala si pentru ca simt, poate mai mult ca oricand, ca si eu sunt Petrolul.Azi nu e Iasi, Cluj, dar nici Voluntari sau Chiajna, e pur si simplu…Brebu.

PRIMA REPRIZA  Debuteaza linistit si destul de echilibrat, un sut timid al oaspetilor(9) fara niciun pericol e urmat de altul al regizorului Cl. Tudor(10) dar Stanulescu e acolo. Continuam sa atacam, Nae seamana pericol la fiecare incursiune in careul advers, la una dintre acestea fiind secerat de Stanulescu in careul mic dar, in mod curios, nu se acorda penaltyul care se impunea.Reduta brebista e supusa la noi asulturi, Cl.Tudor centreaza ideal pentru Nae(22) din lovitura libera dar acest “Higuain” de pe strada Stadionului trimite mingea in bara, dupa care acelasi inimos si bataios Nae(24) suteaza in plasa laterala. Zvarluga Dumitrescu(29), care poate juca linistit intr-un esalon superior, e lansat in adancime,inteapa balonul suficient de viclean incat G.Matei sa-si bage vaca in proprie poarta: 1-0!

Dupa care acelasi Cl.Tudor mai inventeaza o pasa pentru promitatorul Nitescu(30) iar acesta suteaza bine plasat la coltul lung si face un 2-0 conform cu mersul lucrurilor pe teren. Asediul continua si D.Gheorghe(32) e aproape de gol la un corner petrolist dar trimite pe langa din apropiere. Sarja made in Dumitrescu e continuata cu o pasa la Nae(35) care centreaza in fata portii periculos dar brebistii reusesc sa respinga, mai mult au si un sut periculos din interiorul careului nostrum dar mingea se duce pe langa prin Pancovici(37). Repede dincolo unde Cl.Tudor(39) elibereaza un trasor care se duce de putin peste, lucru care se intampla identic la poarta lui Marinica, pus la incercare de Dumitru(40). Nae(41) iese din anonimat si suteaza in plasa lateral exterioara, mai e un pic pana la pauza, suficient insa ca Dumitru sa lanseze o ghiulea care sa-l surprinda pe Marinica usor nepregatit, mingea e respinsa in transversal dar de acolo cade dupa linia portii : 2-1.

REPRIZA A DOUA Incepe cu un recital al duetului Nitescu-Dumitrescu(49), ultimul avand insa un sut defectuos. Nae &Catana(53) nu reusesc sa gaseasca bresa din defensiva brebista fiind blocati pe rand primul de Stanulescu al doilea de un fundas brebean, continuam iuresul , corner petrolist, mingea ajunge la Craciun care ii serveste niste unt pe paine omniprezentului Butufei care pune latul si azvarle mingea in ate:3-1! Pe ei in continuare, D. Gheorghe(58), si el cu un joc bun azi, suteaza din intoarcere de la 16 metri, putin pe langa, e urmat de o torpila a lui Vintila(65) necadrata si de un contraatac letal , un-doi Tudor - Dumitrescu - acesta din urma, daca o va tine tot asa, ne va face sa ne treaca dorul de Boudjemaa - septarul petrolist patrunde in careu cu tupeu si suteaza la coltul lung : 4-1! Prunescu(79,80) un fundas cu reale calitati si cu un apetit ofensiv rar intalnit, are un cap pe langa si un sut prins de Stanulescu, Jipa(83) nu gaseste nici el tinta cu capul iar finalul ii apartine portarului brebist Stanulescu care se opune in calea fericirii lui Vintila(88) si scoate spectaculos capul acestuia de sub transversala.Fluier final, spectacol total: 4 -1.

E frumos ce se intampla .Si pe teren, si in tribune. Singurul loc unde e urat ce se intampla e in Consiliul Local Ploiesti, locul unde niste oameni, valorificati de votul nostru, vor sa valorifice ceva care, de fapt, pentru ei nu are nicio valoare, pentru ca ei nu vor putea simti niciodata ceea ce simtim noi.

Inchei spunandu-va sincer ca nu stiu cum e liga a 4-a in Sumatra.Pur si simplu n-am gasit alta rima.Sper totusi, sa fie si acolo ceva la fel de magic ca si pe "Ilie Oana".

PETROLUL : Marinică - Olaru, Prunescu, Crăciun, R. Catană - V. Butufei - I. Dumitrescu, Cl. Tudor (cpt; 71 Ursu), Niţescu (76 I. Pîrvu), D. Gheorghe (58 Ad. Vintilă) - D. Nae (60 Jipa)