Csm Iasi - Petrolul Drumul unei masini prafuite
Scris de comi    Joi, 23 Iulie 2015 09:00    PDF Imprimare Email

Initial voiam sa spun drumul unei dacii prafuite, dar pana si masina produsa la Pitesti a reusit sa se ridice si sa vina cu un produs mai bun decat ceea ce poate oferi Petrolul in momentul de fata. Desigur comparatia este inutila si asta pentru ca Petrolul arata in momentul de fata ca o masina prafuita care atunci cand se va strica, foarte posibil chiar la meciul cu moldovenii, nu va mai putea fi reparata cu o sarma.

Petrolul merge la Iasi cu o lista impresionanta de transferuri ratate dar si cu certititudinea care are orice dar nu un om de gol. Asadar acelasi joc de aparare cumulat cu inspiratia lui Pecanha va duce echipa pe cai mari pana la -3 in clasament. Si daca tot vorbim de clasament, dupa a doua etapa Petrolul a preluat cu brio ultimul loc, reusind performanta de a nu mai fi favorita nici macar intr-un meci cu Voluntariul.

Este clar asadar ca Iasiul va avea prima sansa in etapa ce sta sa inceapa, chiar daca si moldovenii au probleme, din pacate pentru noi moldovenii au si un antrenor mai experimentat decat Tibor Selymes, cel care din declaratile date a reusit sa isi asume vina pentru jocul echipei doar din iarna incolo. Suficient timp pentru a trece in palmares o perioada la Petrolul in care stilul de atac la 1-1 si jucand acasa cu un om in plus este sa scoti un atacant si sa introduci un mijloc la inchidere.

In ceea ce priveste efectivul Benga pare refacut, lipsa sa fiind mai mult decat evidenta in meciul trecut, la fel si Peteleu care poate reusi ce nu au reusit cei doi fundasi laterali in primele doua etape : o centrare reusita! Cat despre atac, probabil vom merge cu Moussa atat timp cat Tamuz inca se antreneaza la sala de mese.

Pe sfarsit nu pot sa nu remarc ca odata cu schimbarea ambitilor Petrolului si a lotului de jucatori aceasta echipa a devenit brusc neatractiva pentru jurnalisti, si nu ma refer aici la cei din presa centrala ci la cei autohtoni care traiesc si simt pentru Petrolul, mai ales in cantonamentele din pauzele competitionale, jurnalisti care au uitat sa mai publice informatii si declaratii de la conferinta de presa.

Petrolul : Pecanha - Ripper, Benga, Faug-Porret, Peteleu - Ropotan, Marinescu, Altama, Zoubir, Nepomuceno - Moussa.