12,4 %
Scris de costea80    Duminică, 11 Octombrie 2015 12:10    PDF Imprimare Email

 noroi

Pentru primul trimestru de insolventa, SC FC Petrolul SA a achitat 12.4% din suma pe care si-a asumat-o in ziua de 11 iunie 2015, cand s-a votat planul de reorganizare. A fost doar o iluzie ca societatea se poate tine de acel program de plati din planul de reorganizare. Nu,  societatea nu poate tine de acel program de plati niciodata, iar toata situatia seamana cu o vanare de vant.

In data de 05.10.2015, administratorul judiciar al SC FC Petrolul SA a publicat Raportul privind modul de îndeplinire a atribuțiilor pentru debitoarea SC Fotbal Club Petrolul SA, iar tabloul este deznadajduitor. Datorii la antrenori, datorii la jucatori, datorii catre SGU Ploiesti, datorii catre SPFL Ploiesti, datorii catre ANAF, litigii multe in instanta, litigii sportive, reesalonari etc..

Pana la data prezentului raport, adica 05.10.2015, SC FC PETROLUL SA a platit pentru primul trimestru de insolventa, conform programului de plati din planul de reorganizare, suma de 266.548 lei, adica 12.4% din total. Ei trebuiau sa achite pe primul trimestru al insolventei suma de 2.154.371 lei, astfel ca suma de 1.887.823 lei nu a fost platita, conform datelor disponibile la data intocmirii acestui raport – 05.10.2015, desi data limita pentru plata era 18.09.2015.

Rednic si-a asmutit avocatii reclamand drepturi financiare restante de 7000 euro, Rippert a stat 2 luni la Petrolul si a plecat cu 19.000 euro, iar Tamuz…

Pai Tamuz cere mai intai 40.000 euro, drepturi financiare restante, ca mai apoi, spre sfarsitul lui septembrie,  sa ajunga la o intelegere cu societatea prin care, pana la sfarsitul lui ianuarie 2016, acesta ar urma sa primeasca 95.000 euro. De ce nu l-au lasat sa plece gratis sa se duca sa pacaleasca si pe altii ? Bineinteles ca nu au de unde sa plateasca, dar oricum nu mai conteaza, totul e zadarnic, mai ales ca...grosul datoriei catre ANAF nu a fost achitat, adica ~1.8 milioane lei, adica principalul creditor al societatii a cam fost ignorat.

SC FC Petrolul SA si-a asumat plata integrala a creantei ANAF, adica ~24 milioane lei, in transe egale, pe parcursul celor 12 trimestre ale insolventei, insa inca din data de 12.08.2015, societatea trimitea o adresa catre ANAF, invocand nerealizarea veniturilor cu vreun milion de euro, prin care le propunea sa fie de accord sa-i pasuiasca cu  plata datoriilor catre ei in primul an al insolventei.

Mai exact, societatea solicita reesalonarea platilor, de fapt impingerea efectuarii grosului platilor in anii 2 si 3 de insolventa, adica 30% in anul 2 si 68% in anul 3. SC FC Petrolul SA doreste sa plateasca doar 2% din datoriile catre ANAF in primul an de insolventa. Asta este exact targul pe care ANAF-ul nu l-a acceptat inainte de votarea planului de reorganizare si nu-l vor accepta nici acum. Atunci celor de la Petrolul le-a fost teama ca cei de la ANAF nu vor vota planul de reorganizare si vor intra imediat in faliment, acum constata evidenta, ca nu au de unde sa plateasca, iar urmarile...

ANAF-ul nu a dat niciun raspuns. Trebuiau sa aiba sange in instalatie sau minte, cum au avut cei de la CFR Cluj (apropo, instanta de apel nu a modificat decizia instantei de fond, astfel ca creanta in litigiu de peste 54 milioane lei a ANAF-ului ramane “in aer”, adica de demonstrat, iar pana atunci se considera ca ea nu exista) si sa nu accepte la masa credala creante in litigiu (cum este aproape toata creanta ANAF), dar nu au avut, iar ce fac acum este un joc sinucigas.

Cu SGU-ul au acumulat iarasi datorii curente la plata chiriei stadionului, peste 200.000 lei, din care cauza au fost  la un pas sa nu poata juca meciul din campionat cu ACS Poli din 5 octombrie. SGU-ul a amenintat SC FC Petrolul SA ca va rezilia contractul cu acestia si vor cere falimentul societatii daca nu isi vor plati datoriile curente. Evident ca o societate in situatia Petrolului nu are cum sa acopere plata chiriei. Colac peste pupaza, SPFL Ploiesti, adica finantele locale, reclama impozite neplatite de peste 300.000 lei.

La termenul din 6 octombrie, judecatorul sindic a amanat dosarul insolventei Petrolului pana la data de 8 decembrie. Urmeaza convocarea comitetului creditorilor având ca ordine de zi “Prezentarea raportului trimestrial privind situația financiara a debitoarei aferenta primului trimestru al planului de reorganizare”. Vom vedea atunci urmarile din procesul-verbal ce va fi publicat in BPI, insa totul pare o vanare de vant.

Attachments:
Download this file (RAPORT DESPRE INSOLVENTA.pdf)Raport Insolventa[Raport Insolventa]337 Kb