25 de ani alaturi de Petrolul!
Scris de Mugurinho    Luni, 28 Septembrie 2015 02:26    Imprimare

lcst 25

28 septembrie 1990.

Ce făceaţi atunci? Vă mai aduceţi aminte? Unii cu siguranţă nici nu eraţi născuţi, alţii făceau primii paşi în şcoală, liceu sau facultate sau poate unii erau deja la casa lor, cu sau fără copii, cu toţii respirând însă aerul unei libertăţi pe care ne-am dorit-o mult, atât de mult încât probabil mulţi dintre noi nici nu ştiam ce să facem cu ea. Ei bine,în acea zi de toamnă, un grup de frumoşi nebuni suporteri ai Petrolului Ploieşti au pus bazele a ceea ce avea să fie Liga Suporterilor Constantin Tabarcea, a treia(unii spun că a doua) ligă a suporterilor a unei echipe de fotbal din Romania.

De atunci au trecut, iată, 25 de ani, timp în care Petrolul a trecut prin perioade faste sau mai puţin faste, unele de ţinut minte şi de pus în cartea de istorie a fotbalului românesc, altele, de-a dreptul negre, de bejenie şi de “lucru în cooperativă”, perioade care sperăm să nu se mai întoarcă niciodată în viaţa clubului pe care îl iubim.Au fost victorii răsunătoare, altele cu cântec, înfrângeri dureroase, nemeritate, în faţa unor stadioane pline sau nu, au fost cupe castigate dar şi retrogradări amare.Dar peste tot şi toate a fost spiritul petrolist, acel spirit care a fost, este şi va rămâne întotdeauna viu pentru oricine calcă pe strada Stadionului şi nu numai, acela de care o data ce eşti contaminat, nu mai te faci “bine” niciodată.

25 de ani în care Liga Suporterilor Constantin Tabarcea a încercat, pe cât posibil, să ajute, să sprijine şi să fie un partener loial al Petrolului Ploieşti.Poate nu a reuşit întotdeauna, cu siguranţă au fost şi greşeli,ezitări şi poate, lipsă de reacţie în anumite momente.E adevărat, există mult loc de mai bine în ceea ce priveşte activitatea de până acum şi, mai ales, în cea care urmeaza.Un lucru este însă mai mult decât cert: Liga Suporterilor Constantin Tabarcea a fost, este şi va fi alături de tine, Petrolule!

De 25 de ani şi mulţi alţii care sperăm că vor urma!