PETROLUL - CSMS Iaşi 2-1
Scris de Krebs    Duminică, 03 Martie 2013 17:55    PDF Imprimare Email
hoban la galati
 
 
Petrolul s-a impus in faţa echipei CSMS Iaşi cu scorul de 2-1 prin golurile reuşite de Hoban(min.62) şi Grozav(min.80) după ce Pătulea deschiseseră scorul pentru oaspeţi în minutul 53. In urma acestui rezultat Petrolul acumulează 37 de puncte şi, pentru moment, urcă până pe locul 4(in funcţie de rezultatul celor de la Vaslui poate rămâne acolo). Sâmbăta viitoare ne deplasăm in Giuleşti pentru meciul cu rivalii noştri tradiţionali.
 
Revenind la partida de astăzi, Contra a operat, pentru partida cu Iaşi, patru schimbări în 11-le trimis în teren: Yamissi a fost retitulalizat, după ce la Galaţi a evoluat Neag, Marinescu a revenit după o accidentare, Grozav după o etapă de suspendare în timp ce Hamza a profitat de faptul că Bokila a fost suspendat pentru partida cu moldovenii. In rest, s-a menţinut echipa folosita duminica trecută: Bornescu în poartă, Alcenat - Geraldo - Guilherme pe linia de fund, Hoban la mijloc în timp ce în spatele lui Hamza, alături de Grozav, au evoluat doi jucători veniţi in această iarnă: Renan şi Sauvadet.
 
PRIMA REPRIZĂ - Debut timid de partidă pentru găzari care s-au lasăt uşor dominaţi de echipa vizitatoare, destul de curajoasă, şi aflată, la acel moment, pe poziţie retrogradabilă. De altfel, in minutul 7, oaspeţii avea să treacă pe lângă deschiderea scorului dar şutul in diagonală a lui Ţigănaşu s-a dus pe lângă stâlpul din stânga lui Bornescu. Petrolul avea să reechilibreze partida şi, în minutul 21, Renan are o acţiune în partea dreaptă finalizată cu-n sut in cros ce avea să fie respins de Irigol in corner. Ocazia următoare îi are în prim-plan tot pe cei doi, duel ce avea să fie câştigat tot de portarul moldovean: lovitura liberă lui Renan, din 18 metri, respinsă in bară de Irimia. Petrolul încearcă şi pe benzi iar Alcenat obţine o lovitură liberă de la 18 metri. Din păcate, Renan avea să execute doar în zid. Continuăm să căutăm deschiderea scorului prin Grozav care îşi trece şi el în cont o ratare: şut, din interiorul careului, ce nu reuseşte să cadreze poarta oaspeţilor. Se intră la cabinte cu scorul de 0-0.
 
A DOUA REPRIZĂ - Contra schimbă încă de la pauză: iese Sauvadet şi intră Boudjemaa. Totuşi, după un raport de 8-3 la şuturi spre poartă, se reeditează debutului din prima repriză şi Iaşiul avea să reechilibreze jocul ducând raportul şuturilor in favoarea lor. Rezultatele se văd şi pe tabelă, in minutul 53, atunci când PĂTULEA recuperează o mingie, îl fentează pe Manasse, şi catapultează mingea în vinclul porţii lui Bornescu: 0-1. La faza următoare Hamza pătrunde in careu, acesta pică uşor, iar arbitrul îl avertizează pentru simulare pe atacantul nostru. Contra reacţionează şi-l introduce, în minutul 61, pe Mojica. Un minutul mai târziu, HOBAN(62) primeşte o pasă la 25 de metri, pătrunde spre poarta adversa, driblează un adversar şi trimite puternic şi plasat, de la 20 de metri, la colţul din dreapta pentru golul egalizator: 1-1 şi Petrolul revenea in joc. Timpul trecea şi Petrolul nu reusea să găsească spatii spre poarta adversă. Salvarea vine de unde nu ne aşteptam şi, după ce a fost invizibil aproape toată repriza secundă, Gicu GROZAV(80) pleacă din partea stângă şi-l imită pe Hoban trimiţând puternic la colţul din dreapta porţii lui Irimia pentru 2-1! O capodoperă ce ne aduce la conducerea jocului acolo unde conteaza: pe tabelă. Între timp intră şi Cristescu, care il inlocuieşte pe Grozav, şi Petrolul ţine de mingie împiedicându-i pe adversari să se aproprie de poarta noastră. După aproximativ trei minute de prelungire arbitrul fluieră finalul jocului şi găzarii işi trec incă 3 puncte in cont.
 
Pentru Petrolul urmează trei meciuri extrem de dificile: sâmbată, 9 martie de la 21:30, ne deplasăm în Giuleşti pentru partida cu Rapid urmand să disputăm, in următoarele două etape, meciuri pe teren propriu contra celor de la Dinamo şi CFR. 
 
CASETA TEHNICĂ
PETROLUL: Bornescu - Alcenat, Geraldo, Yamissi, Guilherme - Hoban, Marinescu(căpitan) - Renan(min.61 Mojica), Sauvadet(min.46 Boudjemaa), Grozav(min.87 Cristescu) - Hamza
Rezerve neutilizate: Povilas, Mustivar, Neag, Grecu
Antrenor: Cosmin Contra
Suturi spre poartă: 14 -  10
Şuturi pe spaţiul porţii: 7  -  5
Cornere 4  -  3
Cartonaşe galbene: Hamza(min.55)
Spectatori: 9.000
Arbitri: V. Cojocaru (Galaţi), V. Avram (Bucureşti), Al. Cerei (Cluj Napoca)