ABC Ultras - Coregrafie
Scris de kr3bs    Sâmbătă, 23 Februarie 2008 00:08    PDF Imprimare Email
Index articol
ABC Ultras
Mentalitate
Coregrafie
Toate paginile

 

COREGRAFIE

ROLELE

Imaginea oferita de o aruncarea rolelor este deosebita. Pentru ca totul sa decurga perfect trebuiesc respectate anumite conditii. Prima conditie este ca rolele sa fie distribuite in intregul sector(intreaga peluza), important este ca rolele sa fie tinute in mod corect astfel incat sa se desfasoare in totalitate. O alta conditie ce trebuie respectata pentru a obtine efectul scontat este ca rolele sa fie aruncate cu o anumita forta astfel incat sa deseneze in aer o curba. De asemenea este necesar sa fie stabilit un semnal astfel incat toate rolele sa fie aruncate in acelasi timp.

 "JAPONEZELE"(STEAGURI PE DOUĂ BEŢE)

Japonezele sunt unul din punctele forte ale grupului prin mesaj si originalitate. In confectionarea unei japoneze(fig.1) trebuie sa acordati o atentie deosebita detaliilor, acestea fiind foarte importante pentru a realiza o "japoneză" deosebită. Aveti grija sa nu acoperiti cu bannerul vostru alte steaguri(fig.2) pentru ca astfel s-ar obtine o imagine in care efectul coregrafic va dispare. Pozitionarea cea mai buna(fig.3) se obtine atunci cand "japonezele" sunt bine distantate si vizibile. Trebuie sa fiti atenti sa nu afisati steagurile pe două bete in momente inoportune. "Japoneze" trebuiesc afisate in mod obligatoriu la inceputul meciului, cand echipa intra pe teren, de asemenea mai puteti sa-l afisati cand echipa inscrie, sau la sfarsitul meciului. Important este ca steagul pe două beţe sa nu fie afisat abuziv(de prea multe ori) pentru ca se astfel nu veti reusi sa obtineti efectul dorit.    

Japoneze1 Japoneza2 Japoneze3
(figura 1) (figura 2) (figura 3)
            

 BATUTUL DIN PALME

Cantecele vor fi intotdeauna acompaniate de bataia palmelor, care ajuns aproape o arta. Pentru inceput trebuie sa stiti ca nu se bate din palme la nivelul burtii... O buna bataie din palme trebuie sa aiba ritm si sa se faca intotdeauna cu bratele bine intinse(ridicate), totul trebuie facut la unison de membrii grupului, si astfel se va obtine un spectacol garantat. Ridicati bratele, bateti din palme si apoi .... cantati cat

 

Palme1 Palme2 Palme3

FULARUL

Unul din modurile cele mai utilizate pentru a obtine o coregrafie fascinanta, de altfel primele coregrafii au fost realizate cu fularele si esarfele. Esarfa este pentru suporter ca o a doua piele; inseparabila atat in momente de glorie cat si de durere. Una din cele mai frumoase imagini se obtine atunci cand in toata peluza ultrasii ridica deasupra capului fularele si esarfele dand senzatia unui adevarat zid gigant. O "sciarpata" bine realizata este o adevarata opera de arta. De asemenea in momentul ridicarii fularelor se pot ridica si steagurile pe 2 bete(stendardi). In incheiere va spunem ca la "sciarpata" trebuie sa participe toata lumea, asa ca aveti grija ca si cei ce stau langa dumneavoastra sa-si ridice esarfa si sa cante.  

Fularul

 

CARTOANELE

Cu ajutorul lor se pot realiza nenumarate coregrafii, insa ele se folosesc doar in momentele in care peluza este plina de fani. Odata ce ati primit cartonul(foto1) este necesar sa urmati indicatiile celor ce au gandit aceasta coregrafie, pentru ca numai astfel actiunea voastra va avea succes. Din momentul in care ati primit cartonul trebuie sa incetati sa va deplasati prin peluza,(sa plecati cu cartonul primit in alt loc) pentru ca veti strica toata imaginea coregrafiei. Cartoanele(foto2) trebuiesc ridicate(la un unghi de 45 de grade) in momentul cand echipele intra pe teren.. Ele vor fi mentinute in aceasta pozitie 2-3 minute. Foarte important este ca in momentul afisarii coregrafiei sa NU fie ridicate steagurile pe două beţe sau alte steaguri. In final cartoanele pot fi stranse(foto3) si aruncate simultan in teren, generand o imagine deosebita.

Cartoane1 Cartoane2 Cartoane3

MESAJELE   

Bannerele sunt folosite la afisarea mesajelor, care pot fi de mai multe feluri in functie de "destinatarul" lor. Cele mai multe sunt mesaje ironice sau ce incita la violenta impotriva gruparilor rivale. Alte mesaje exprima atasamentul(dragostea) catre un club, jucator, antrenor etc. Ele nu sunt expuse decat cateva minute, insa trebuie bine ales momentul afisarii lor(in general la inceputul meciului). Este important ca mesajele sa fie vizibile de tot stadionul, si pentru a nu le acoperi suporterii aflati pe randul din fata trebuie sa stea jos sau sa coboare inca un rand.

 VESTELE

Acestea daca sunt bine utilizate ofera o buna imagine pe intreaga durata a meciului. Ele se imbraca la un semnal stabilit anterior si trebuiesc purtate pe intreaga durata a partidei. In general sunt confectionate din plastic, o vesta avand o singura culoare(nu o combinatie de culori). Avantajul oferit de coregrafia cu veste este acela ca adversarul va vedea pe toata durata meciului un spectacol continu. Important este sa nu va schimbati pozitia in peluza pe parcursul meciului. Daca sunt respectate cele de mai sus cu siguranta ca va fi realizat un spectacol de mare efect.