Mircea Dridea - Simbolul - Sarbatoarea..demiterii
Scris de kr3bs    Marţi, 29 Ianuarie 2008 19:50    PDF Imprimare Email
Index articol
Mircea Dridea - Simbolul
Fotbalul si scoala
Lupta pentru titularizare
Echipa Nationala
Antrenorat
Retrogradarea la Teleajen
Conditia lui
Drumul spre prima divizie
Sarbatoarea..demiterii
Perioda marocana
Antrenor-Presedinte-Antrenor
Toate paginile
                                    In ziua revenirii in prima divizie s-a organizat o festivitate foarte frumoasa, intr-un loc pitoresc situat pe dealurile pline de sonde ale orasului Boldesti - Scaieni, la Seciu. Masa mare, cu invitati, cu cantece, veselie, imbratisari, lacrimi de bucurie, promisiuni, urari de succes... S-a cantat de cateva ori "Multi ani traiasca" si "Cine sa traiasca". Mircea Dridea, au zis cu totii, sa traiasca ! Si antrenorul a fost luat pe sus, iar adunarea i-a adresat, in cor, o frumoasa urare: "La multi ani cu sanatate, sa va dea viata tot ce doriti, zile senine si fericite, la multi ani, sa traiti !"
                                    N-au trecut insa mai mult de doua duminici de la aceasta frumoasa si emotionanta urare, facuta in euforia succesului echipei, si in ziua de 15 iulie Mircea Dridea este scos de la conducerea tehnica a Petrolului. Inca nu se stinsese ecoul frumoaselor cuvinte de la Seciu... "Sa va dea viata tot ce doriti... zile senine si fericite..."
                                    In 1974, cu opt ani in urma, Mircea Dridea fusese schimbat din functia de antrenor pentru ca i se imputa retrogradarea echipei. In 1982 era din nou schimbat pentru ca promovase echipa ! Motivul invocat acum era acela ca antrenorul nu ar fi fost capabil sa-si impuna autoritatea fata de jucatori, care, ridicand unele pretentii materiale nerezolvate - potrivit unor promisiuni - amanau reluarea pregatirilor pentru noul campionat divizionar A. Dupa alte versiuni, aparitia la orizont a lui Viorel Mateianu ar fi determinat in buna masura o astfel de decizie. De altfel, acesta a si luat in primire echipa ploiesteana la foarte putin timp dupa ce pentru Dridea incepeau nu "zile senine si fericite", ci intunecate si triste, ma ales ca si sotia sa, antrenoare de atletism la clubul PETROLUL, ramasese, printr-o ciudata coincidenta, fara post !
                        Potrivit obiceiului, de acum cunoscut, Mircea Dridea a luat din nou drumul productiei, la un trust de instalatii foraj. Asadar, iar avantaj productie, unde era pentru a treia oara, in timp ce presedinte de club si antrenor fusese uns si schimbat decat de doua ori !
                        Si toamna anului 1982 a trecut, destul de greu, dar a trecut, ca si alte toamne. Mircea Dridea a devenit din antrenor, spectator. Multa lume incepuse chiar sa-l uite. Din pacate si unii dintre jucatorii cu care parcursese drumul plin de obstacole si de sacrificii pana in pragul Diviziei A. In mod cu totul surprinzator nu s-a gasit nimeni, din cei ce recunosteau ca Mircea Dridea se identifica in timp cu insasi istoria Petrolului, sa-i vina in ajutor, sa-l apere in fata unei evidente nedreptati. Doar cativa dintre prietenii sai adevarati au parasit simpatiile pentru Petrolul, trecand in tabara Metalului Plopeni, acolo unde antrenor era Dridea II, Virgil Dridea, fratele mai mic care-l adusese pe cel mare, exact in urma cu 30 de ani, la portile fotbalului. In anul cand se nastea Petrolul, prin transferul la Ploiesti al Juventusului.